Ziua Logo
  16:23, sambata, 13 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Z-NEWS
Serviciu de stiri in timp real
oferit GRATUIT de ZIUA !


Instalarea aplicatiei Z-News:

 • Apasati aici pentru a descarca aplicatia pe calculatorul dumneavoastra (fisier executabil, 453 kB).
 • La aparitia ferestrei de descarcare apasati "Save" (salvare) si alegeti directorul in care doriti instalarea aplicatiei.
 • Dupa incheierea descarcarii fisierului in directorul dorit, accesati directorul si lansati aplicatia
  "Z-News.exe".
  Aplicatia este acum instalata. Succesul instalarii este confirmat de aparitia iconitei Z-News pe bara (langa ceas).

  Folosirea aplicatiei Z-News:

  La apasarea pe iconita Z-News de pe bara, fereastra de stiri se deschide.
  In fereastra sunt prezentate titlurile articolelor din cea mai noua editie a ziarului ZIUA pe Internet.
  Stirile se actualizeaza in timp real, iar programul va instiinteaza atunci cand a aparut o noua stire.

  Configurarea aplicatiei: prin apasarea butonului "Setari" aflat in partea stanga jos a ferestrei aplicatiei se deschide fereastra care permite personalizarea modului de operare al programului. Se pot configura:
 • "Alerta vizuala" - semnalizeaza aparitia unei noi stiri prin clipirea iconitei Z de pe bara (activa atunci cand casuta este bifata).
 • "Alerta sonora" - la fel ca mai sus, o noua stire este semnalizata printr-un sunet scurt.
 • "Alerta prin deschidere automata" - la aparitia unei noi stiri, fereastra de stiri se deschide, afisand titlul acesteia.
 • "Fereastra permanent deasupra" instruieste programul sa mentina fereastra de stiri intotdeauna vizibila atunci cand este deschisa, chiar daca utilizatorul foloseste un alt program (activa atunci cand casuta este bifata).
 • "Actualizare la ... minute" selecteaza intervalul de timp dupa care aplicatia verifica daca pe serverul ZIUA sunt disponibile noi stiri. Se poate configura intre 5 si 60 de minute.
 • "Conexiune directa la Internet/Conexiunea foloseste setarile din Windows" permite alegerea modului de acces la Internet (direct sau proxy). In majoritatea cazurilor selectarea unei conexiuni directe (setare implicita) este suficienta pentru functionarea programului. In cazul in care aplicatia nu functioneaza (cu toate ca accesul la Internet nu este intrerupt), este necesara selectarea optiunii de folosire a setarilor din Windows.
 • "Lansare automata la pornirea computerului", daca este bifata (setare implicita), instruieste aplicatia sa porneasca odata cu pornirea computerului. Daca aceasta optiune este dezactivata, pornirea aplicatiei se poate face doar manual, folosind iconita "Z-News" creata pe desktop la instalarea programului.

  Noile setari devin operationale dupa apasarea butonului "Salvare".

  Selectia categoriilor: butonul "Categorii", aflat in partea de jos, langa "Setari", permite alegerea categoriilor pentru care programul afiseaza titlurile. Implicit sunt selectate (bifate) toate categoriile; dupa modificarea selectiei, afisarea efectiva a titlurilor din categoriile alese se va face prin actualizare manuala (descrisa mai jos).

  Actualizarea manuala: se face la cerere prin apasarea butonului "Actualizare". Comanda verifica imediat daca pe serverul ZIUA sunt disponibile stiri noi si, daca exista, le afiseaza.

  Inchiderea ferestrei de stiri: se face prin apasarea butonului de inchidere din coltul din dreapta sus sau a butonului "Iesire" din partea dreapta jos a ferestrei. Aplicatia ramane activa pe bara si semnalizeaza in continuare, prin alertele configurate, aparitia de noi stiri.

  Meniul aplicatiei: se acceseaza prin apasarea cu butonul din dreapta al mouse-ului pe iconita de pe bara. Optiunile disponibile sunt:
 • "Z-News" deschide fereastra de stiri.
 • "Recomanda unui prieten" deschide un nou e-mail (folosind aplicatia implicita de e-mail din Windows) cu subiectul "Z-News", gata de a fi trimis unui prieten.
 • "Info" afiseaza informatii despre program.
 • "Configurari" deschide fereastra de configurare a aplicatiei.
 • "Actualizeaza" realizeaza o verificare imediata pentru a descarca eventualele noi titluri aparute de la ultima actualizare.
 • "Deinstaleaza" opreste programul si sterge toate setarile acestuia, precum si iconita de pe desktop. Folosirea ulterioara nu mai este posibila decat dupa o noua instalare, urmand procedura descrisa mai sus.
 • "Iesire" inchide fereastra de stiri (daca este deschisa) sau programul (daca fereastra de stiri este inchisa). Daca programul este inchis (iconita rosie "Z" dispare din bara), alertele de aparitie a stirilor noi nu mai pot fi primite pana la repornirea aplicatiei.


  LICENTA

  ZIUA acorda utilizatorilor dreptul de folosinta personala gratuita asupra programului Z-News.
  Aplicatia Z-News este proprietatea ZIUA si este protejata de dreptul de autor. Sunt interzise, sub orice forma, sublicentierea, inchirierea sau vanzarea partiala sau integrala, decompilarea sau dezasamblarea sau orice incercare de a descoperi codul sursa al programului, modificarea sau orice incercare de a crea derivate pornind de la acest program.

  Garantii
  ZIUA nu ofera nici o garantie utilizatorilor referitoare la disponibilitatea serviciului Z-News sau securitatea datelor oferite prin acest serviciu.
  ZIUA nu poate fi raspunzatoare in cazul oricaror consecinte, directe sau implicite, legate de folosirea serviciului Z-News, intarzierea receptionarii informatiilor sau securitatea acestora.
 •  Top afisari / comentarii 
  Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
  ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00414 sec.