< Imprimare >      ZIUA ONLINE - SOCIAL - marti, 23 iulie 2024

Carnea de miel, 16 lei kilogramul, la Obor

Carnea de miel se vindea, pe 24 aprilie, cu preturi intre 15,90 si 16 lei pe kilogram, in Hala Obor, cu doar doua zile inainte de Sarbatorile Pascale, informeaza Rompres.

Fie ca un client cumpara un miel intreg sau jumatate de miel, marfa era insotita de o punga de mate necuratate de aproximativ doua kilograme, care se vindeau obligatoriu impreuna cu animalul.

Pretul in viu la crescatori variaza intre 8 - 9 lei pe kilogram, iar Asociatia crescatorilor de ovine a recomandat un pret de retail de 15 - 16 lei pe kilogram.

In 2007, pretul pe kilogramul de carne de miel varia intre 12 si 13 lei, iar organele pentru drob la punga costau 15 lei pe kilogram.

Organele pentru drob la punga (ficat, rinichi, splina, inima) se vindeau cu 20 lei pe kilogram, iar prapurele, in functie de marime, costa 3, 5 sau 10 lei bucata.

In hala se vindea si carne de ied, cu 17 lei kilogramul.

Branza proaspata de oaie avea pretul de 19 lei pe kilogram, iar casul dulce 16 lei pe kilogram.

In piata de legume ceapa verde avea preturi intre 50 de bani si un leu legatura. Ceapa verde de arbagic avea pretul de 0,60 lei, iar patrunjelul se vindea cu 50 de bani legatura. Mararul verde costa 1 leu pe legatura, iar ridichile si salata verde costau intre 0,50 lei si 1 leu. Usturoiul verde costa 1 leu legatura de trei fire.

Majoritatea legumelor si fructelor, cu exceptia cepei verzi, usturoiului, salatei de gradina si ridichilor, erau de import Turcia, Grecia, Polonia, Olanda, Italia.

Ouale aveau preturi cuprinse intre 0,39 lei si 0,40 lei, iar vopseaua de oua costa 50 de bani pliculetul de 10 grame.

Z. O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=6040&data=2024-07-23