< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MAGAZIN - miercuri, 17 iulie 2024

O alternativa mult mai ieftina la interventiile chirurgicale

Daca vreti sa nu imbatraniti, mancati picioare de porc

Probabil ca Ceausescu ne dorea sa ramanem cat mai tineri, si tocmai de aia, in alimentarele comuniste se gaseau celebrii "adidasi", cunoscuti si sub denumirea de picioare de porc. Doar carcotasii pot desconsidera grija lui fata de popor, dat fiind faptul ca nutritionistii americani au descoperit ca in aceste picioare de porc s-ar gasi o cantitate importanta de colagen, substanta care mentine tenul tanar si plin de vigoare. In consecinta, la mare moda in Statele Unite zilele acestea e sa iei cina la restaurantul japonez Hakata Tonton si sa comanzi unul dintre cele 33 de meniuri, din cele 39 disponibile, care au in componenta ingredientul-minune. Proprietarul localului afirma ca succesul afacerii asle se datoreaza faptului ca aceste copite ar fi bogate in colagen, proteina responsabila pentru tonifierea muschilor si a pielii. De altfel, majoritatea produselor cosmetice au in componenta lor aceasta substanta.

"Colagenul ajuta corpul uman sa retina umiditatea. Parul si pielea arata mult mai bine daca includeti aceasta substanta in dieta zilnica. Dar nu trebuie sa ne gandim doar la felul in care aratam in prezent, ci trebuie sa avem grija de cum vom arata peste zece, douazeci de ani. daca incepi sa consumi colagen la varsta de 30 de ani, vei arata foarte bine la 40 de ani", mai spune Okajima.

Specialistii sustin ca, fiecare dintre noi ar trebui sa consume, zilnic, fructe si legume, care sunt pline de anti-oxidanti, cum ar fi vitaminele A, C, e si zinc. "Nu este vorba de o dieta scumpa, pentru ca doar doua mere asigura necesarul zilnic de vitamine si fibre. trebuie doar sa avem grija sa variem aceasta dieta", spun acestia. De asemenea, ar trebui ca, de fiecare data cand ne asezam la masa, sa avem in farfurie surse de proteine: peste, care de pui, nuci, seminte sau tofu, acizi grasi: Omega 3 sau Omega 6, si carbohidrati cu indice glicemic mic (continut in fructe, legume si cereale).

Cel mai cunoscut dermatolog american, dr. Perricone, sustine ca pana la 40% dintre ridurile de pe corpul uman sunt generate de zaharul alimentar. "In momentul in care consumam carbohidrati cu indice glicemic mare, ca cei continuti in paine, prajituri si paste, nivelul zaharului in sange creste atat de rapid incat pancreasul nu poate produce suficienta insulina, ceea ce face ca in sange sa fie foarte mult zahar. In momentul in care acest proces se produce, colagenul devine rigid, si determina aparitia ridului", explica specialistii. Ei propun si o alternativa sanatoasa: reducerea consumului de zahar si cresterea consumului de ....picioare de porc.

C.S.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=4130&data=2024-07-17