< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ECONOMIC - luni, 8 iulie 2024

Comisia Europeana propune accesul in UE al puilor americani dezinfectati cu clor

Produsele din carne au, din ce in ce mai mult, gust de cauciuc sau petrol si sunt pline de E-uri, aditivi si coloranti. Legumele sunt "umflate cu pompa" si nu au pic de gust. Asa ca de ce sa ne mai mire ca, la Bruxelles, s-a decis ca este OK sa mancam si pui dezinfectati cu clor. Oricum suntem plini de substante toxice. Una in plus nu mai conteaza foarte mult. Si daca tot se spune ca suntem ceea ce mancam, multi o sa se bucure ca, dupa ce vor manca "cloro-puii", vor putea sa urineze linistiti in piscina, fara sa se teama ca o sa mai fie depistati.

Comisia Europeana propune autorizarea din nou a comercializarii in Uniunea Europeana a carnii de pui din Statele Unite dezinfectata intr-o solutie pe baza de clor, cu conditia ca aceste produse sa fie etichetate corespunzator pentru a-i informa pe consumatori, transmite France Presse, citata de Rompres.

"Consumatorii vor decide", a subliniat un purtator de cuvant al Comisiei Europene, prezentand aceasta propunere, menita, in esenta, sa onoreze promisiunea facuta Washingtonului in noiembrie 2007.

"Stim ca este vorba despre o chestiune controversata. Comisia a decis sa prezinte aceasta propunere pentru a putea avea loc o dezbatere. Vom vedea cine este pentru si cine este impotriva ei", a adaugat acesta.

Acum, urmeaza ca statele membre sa-si exprime punctul de vedere formal asupra propunerii.

Saptamana trecuta, 21 din cei 27 de ministri europeni ai agriculturii s-au declarat impotriva revenirii pe piata UE a puilor americani dezinfectati in clor, interzisi din 1997. Refuzul a fost confirmat, marti, in cadrul unei reuniuni informale a ministrilor de resort, desfasurata in Slovenia.

Conform propunerii Bruxellesului, puii si produsele din carne de pui trebuie etichetate in mod clar pentru informarea consumatorilor europeni.

Americanii vor trebui sa clateasca in apa potabila puii, dupa ce acestia au fost dezinfectati in prealabil, iar eficacitatea clatirii trebuie sa fie verificata permanent.

M.A.B.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=7126&data=2024-07-08