< Imprimare >      ZIUA ONLINE - SANATATE - duminica, 7 iulie 2024

Elvetienii au inventat o ciocolata care nu se topeste

Oamenii de stiinta din Zurich au anuntat ca au inventat ciocolata perfecta: nu se topeste si are putine calorii.

Noua ciocolata, pe nume Vulcano, a fost dezvoltata in laboratoarele elvetiene si contine cu 90% calorii mai putine decat o ciocolata normala, plus ca nu se topesteste, anunta, duminica, Daily Express. Daca o ciocolata normala se inmoaie la 30 de grade Celsius, Vulcano se topeste abia la 55 de grade Celsius. Astfel, aveti garantia ca patratelul de ciocolata nu se va topi atat de usor cand il veti manca, plus ca nu veti mai avea probleme daca vreti sa va tineti desertul in rucsac, pe timp de canicula.

In mod bizar, noua ciocolata a fost dezvoltata dintr-o greseala facuta de tehnicienii unui laborator care au incurcat cantitatea de ingrediente. Gaby Tschofen, purtatorul de cuvant al laboratorului de ciocolata elvetian a declarat: "I-am dat numele de 'Vulcano' pentru ca poate fi mancata cand e canicula, plus ca este aerisita si plina de bule ca o piatra vulcanica. Nu se topeste in gura, dar enzimele din saliva o fac sa se dizolve".

Noua ciocolata se va gasi pe piata mondiala peste maxim doi ani. Unii dintre specialisti sunt insa sceptici si au declarat ca ciocolata care nu se topeste nu va avea succes pentru ca nu este la fel de gustoasa.

R.P.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=33722&data=2024-07-07