< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EDUCATIE - marti, 23 iulie 2024

Elevii de clasa a XII-a simuleaza miercuri proba de calculatoare pentru Bacalaureat

Toti elevii de clasa a XII-a vor sustine, miercuri, simularea probei de evaluare a competentelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat 2010. Aceasta este o proba noua introdusa la Bacalaureat, prin care elevii trebuie sa isi demonstreze ca stiu sa utilizeze calculatorul. In urma acestei probe elevii vor primi un certificat de competente, recunoscut la nivel european. Proba de calculatoare propriu-zisa va avea loc in perioada 19-29 aprilie, insa Bacalaureatul va incepe pe pe 15 februarie, cu proba orala la limba romana.

Simularea va incepe la ora 12.30, cand elevii vor intra in laboratoarele de informatica si vor verifica daca au pe desktop un fisier numit Examen. La ora 13.00 fiecare elev primeste subiectul tiparit si foaia tipizata pentru completarea raspunsurilor. Elevii trebuie sa fie atenti, pentru ca vor avea acces la internet doar in primele 30 de minute, timp in care vor putea rezolva doar subiectele pentru care trebuie sa acceseze diferite pagini de internet sau sa caute pe Google sau Yahoo. Timpul efectiv de lucru este de 90 de minute, din momentul in care toti elevii au primit subiectele.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) anunta ca a pregatit intreaga operatiune, prin Comisia de Bacalaureat a Municipiului Bucuresti, astfel ca simularea probei de evaluare a competentelor digitale va avea loc in toate unitatile de invatamant liceal.

"Comisia de Bacalaureat a Municipiului Bucuresti a realizat in zilele precedente instruirea tuturor directorilor unitatilor de invatamant liceal, a cadrelor didactice si a informaticienilor cu responsabilitati in organizarea, desfasurarea si evaluarea acestei probe. Totodata, a fost asigurata si verificata baza materiala, calculatoarele, componentele periferice si reteaua internet din centrele de examen unde se va sustine simularea", ne-a declarat Marian Banu, purtatorul de cuvant al ISMB. Potrivit acestuia, obiectivele simularii sunt acomodarea candidatilor cu conditiile de examen si cu subiectele reale, verificarea modului in care functioneaza procedura din perspectiva realizarii comunicatiilor virtuale dintre inspectoratul scolar si unitatile de invatamant liceal, precum si verificarea modului in care resursele umane implicate in aceasta simulare, raspund la sarcinile de lucru si se inscriu in timpul alocat acestei activitati.

Magda SEVERIN

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=49220&data=2024-07-23