< Imprimare >      ZIUA - EDITORIAL - vineri, 27 noiembrie 2009

Conspiratie si contraconspiratie

Am intrat, din nou, in discursul presedintelui Traian Basescu. Si nu sunt singur. Fac parte dintr-un grup de conspiratori periculosi. Suntem eu, Dinu Patriciu, Sorin Ovidiu Vantu, Dan Voiculescu, Viorel Hrebenciuc, Adrian Nastase, Teodor Melescanu si multi altii, persoane care se intalnesc pe ascuns si plamadesc scenarii oribile, care afecteaza grav viitorul pedelist al Romaniei.

Norocul este ca vigilentul sef al statului nostru descopera la timp ce se pune la cale si, sacrificandu-si timpi electorali, face public acest lucru si dezamorseaza din fasa conspiratia. Din aceasta perspectiva, el lucreaza pentru binele public ca un veritabil contraconspirator. Dar cine va castiga pana la urma? Nu cumva conspiratia se va dovedi mai puternica?

Cei care uneltesc impotriva lui Traian Basescu au devenit extrem de multi si foarte periculosi. Indraznesc sa afirm acest lucru pentru ca beneficiez de autoritatea unei persoane din interior. Chiar din interiorul marii conspiratii. Sunt oameni care vor sa puna mana pe Romania. Si s-o conduca asa cum ii taie pe ei capul. Din conspiratie face, evident, parte, Klaus Iohannis, primarul de succes al unui mare oras, pe care toate partidele parlamentare, mai putin PDL, si peste 60 la suta din populatia Romaniei, conform sondajelor, il doresc prim-ministru pentru viitorii trei ani. Mai face parte PNL. Un partid pe care, pana ieri-alaltaieri, Traian Basescu il invita insistent sa i se alature in marea opera de reformare a Romaniei. Opera domniei sale. Dar PNL, nedorind sa mai mearga brat la brat cu Basescu, a devenit un instrument al diavolului. Al hotilor care vor sa fure Romania. Mai face parte PSD. Partidul care, pana in urma cu doua luni, era integrat operei capitale a carierei politice a lui Traian Basescu, care isi vazuse visul implinit prin alianta PDL - PSD. Acum ca PSD nu mai vrea langa Traian Basescu e varsat si el in conspiratie. Si, ma rog, ca sa nu mai lungesc vorba, fac parte la gramada din complot toate celelalte partide si formatiuni politice parlamentare si extraparlamentare, mogulii de presa - evident aia rai, pentru ca exista si moguli minunati, gen George Constantin Paunescu, de la B1 Tv sau Iacob, de la Curentul - precum si ziaristii, analistii sau personalitatile publice, gen Mircea Dinescu, pentru ca ii contesta uriasele merite aceluiasi Traian Basescu.

Jurnalistii sunt impartiti intre rai si foarte rai, acestia formand o zdrobitoare majoritate si jurnalisti buni, gen Andreea Pora, detasamentul super reformist si super deontologic, grupat in jurul Evenimentului zilei, un grupuscul de limbrici de presa de la Curentul, publicatie a Elenei Udrea si a lui Ioan Niculae - Asirom, cativa ametiti de la Revista 22 si, evident, nelipsitul purtator de geanta ministeriala, Dan Tapalaga, de la HotNews. Toti porecliti de baietii rai din presa drept fripturisti prezidentiali. Si hai s-o spunem pe sleau: din complot fac parte si cetatenii cu drept de vot care il refuza pe acelasi Traian Basescu. Iar cea mai elocventa dovada ca sunt periculosi conspiratorii este ca au ajuns sa actioneze la lumina zilei. Ei isi permit sa se intalneasca unii cu altii in amiaza mare, in diferite locuri, cum ar fi fundatii, sedii de firma, domicilii sau chiar sedii de partid. Si culmea, sa mai si pozeze pentru paparazzi.

In fata comunistului Traian Basescu, care actioneaza tipic bolsevic, atunci cand isi lanseaza teoria conspiratiei, eu imi recunosc public vina, dar nu abjur. Dimpotriva. Declar ca ma voi intalni, evident sub supraveghere, de nenumarate ori, in nenumarate zile, cu nenumarate persoane, pentru a contribui, astfel, la expedierea pe mare a lui Traian Basescu.

Sorin ROSCA STANESCU - rosca@ziua.ro

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=262377&data=2009-11-27