< Imprimare >      ZIUA - SPORT - miercuri, 28 octombrie 2009

Turcu musca din sanul lui Avram

Dinamo a declansat un atac dur la adresa sefului arbitrilor. Vasile Turcu a spus ca Avram este "moale si fara prestanta", cerand demsia fostului tusier, iar Cristi Borcea sustine aceasta initiativa.

Dinamo s-a simtit la CCA ca in sanul lui Avram pana ca la conducerea acestui organism sa ajunga tizul proorocului biblic. Cel mai dur conflict intre "caini" si numarul unu din arbitraj s-a derulat ieri, Vasile Turcu si Cristi Borcea cerand ieri demisia lui Avram.

Erorile importante comise de arbitrul Ciprian Dansa impotriva lui Dinamo la ultimul meci din Liga I (1-1 acasa cu Gloria Bistrita) au determinat clubul bucurestean sa trimita ieri o scrisoare spre seful CCA, cerandu-i excluderea din arbitraj a vinovatului. Mutarea e clar una de intimidare, indemnand la prudenta arbitrii care o vor fluiera in viitor pe Dinamo. Vasile Avram pare sa nu fi reactionat prompt la aceasta solicitare si din acel moment s-a dezlantuit duetul Turcu-Borcea. "E moale, nu are prestanta. Astea sunt limitele lui, ce sa ii ceri?" a spus Turcu. Actionarul cu statut incert la Dinamo a cerut apoi demisia lui Vasile Avram, in favoarea acestei variante intervenind si Cristi Borcea. Atitudinea sefului CCA este de natura sa ii infurie pe "caini", care au pierdut titlul in sezonul trecut pe mana unui arbitru si in aceasta editie de campionat au fost dezavantajati clar in trei din cele 11 meciuri jucate pana acum. "In ultima etapa au fost arbitraje normale, cu unele mici exceptii" a spus Avram in cursul zilei de ieri, lasand sa se inteleaga ca nu va sustine decapitarea lui Dansa. Ieri seara, tarziu, dupa inchiderea acestei editii, CCA urma sa se pronunte asupra masurii extreme propuse de conducerea dinamovista impotriva lui Dansa, excluderea acestuia din arbitraj.

Ovidiu DRAGAN, ovidiu.dragan@ziua.ro

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=260877&data=2009-10-28