< Imprimare >      ZIUA - ECONOMIC - luni, 31 august 2009

Basescu si economia

Presedintele Traian Basescu a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, la Bailesti, ca s-a "fript tare" cu analizele analistilor economici, astfel ca suna saptamanal la ministrul Economiei, Adriean Videanu, pentru a afla consumul de energie, transmite Mediafax.

"Am intrat in criza economica pentru ca au intrat si altii. Nu am mai putut exporta. Vom iesi din criza cand tari ca Germania, Franta, Marea Britanie, Spania isi vor relua cresterea economica. (...) Mai mult, avem peste 70% din exporturi in tarile UE. In ceea ce ma priveste, credeti-ma ca m-am fript tare cu analizele economistilor. Asa ca eu, saptamanal, sun la Videanu sa vad consumul de energie. Nu mai vreau analize economice si imi dau seama ca si trimestrul 3 va fi un trimestru, poate, cu semne de reducere a cresterii negative, dar in niciun caz o trecere pe plus.

Probabil in trimestrul 4 sa avem un semnal al unei perioade de reducere a cresterii negative si prin 2010 discutam despre trecere pe plus, dar nu v-as putea spune, nu am cum sa stiu, nu stiu ei, economistii. A venit FMI in ianuarie si a spus ca vom avea minus 4% si dupa trei luni a spus minus 8%. Deci, daca cea mai competenta institutie nu poate face o previziune precisa, nu am cum sa spun ca o pot face eu", a declarat seful statului.

George BAnciulea - george.banciulea@ziua.ro

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=257753&data=2009-08-31