< Imprimare >      ZIUA - ACTUALITATE - sambata, 8 august 2009

Politistii isi fac casa de carton

Sindicatul ProLex, la care sunt afiliati aproximativ 15.000 de politisti, va instala, luni, o casa de carton in fata Teatrului National, deschizand in acest fel seria de proteste la nivel national ale acestei categorii de functionari publici.

"Este modalitatea de a protesta fata de amanarea primirii compensatiei pentru chirie, iar actiunea are rolul de a atrage atentia asupra situatiei prin care trec Politia Romana si politistii mutati in interesul serviciului, amenintati cu evacuarea din casele in care locuiesc cu chirie", a precizat presedintele sindicatului ProLex, Vasile Lincu.

ProLex a comunicat ca asteapta din partea Guvernului stabilirea cat mai urgenta a unor prioritati clare pentru oamenii legii si considera ca "negasirea unor solutii pentru ca politistii sa-si primesca la timp drepturile salariale poate afecta ordinea si siguranta publica". Sindicalistii vor declansa, marti, proteste la nivel national, urmand ca, in perioada 17-21 august, sa participe si la protestele organizate de Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual, unde peste cinci sute de politisti se vor imparti si vor picheta zilnic Guvernul, Palatul Cotroceni, MAI, Ministerul Finantelor, iar cate o suta de politisti vor picheta sediile prefecturilor si inspectoratelor din tara. Zilnic, vor fi sase mii de politisti in strada, spun sindicalistii. (A.N.P.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=256796&data=2009-08-08