< Imprimare >      ZIUA - CULTURA - joi, 23 iulie 2009

Stiri pe scurt

Zdobii la RomaniArt

Cele mai cunoscute "hituri" populare ale formatiei "Zdob si Zdup", vor rasuna maine in Gradina de Vara din Timisoara la International Romani Art Festival. Concerte, spectacole de dans si teatru, jonglerii de foc, proiectii de filme, expozitii de fotografie, party-uri actiuni pentru copii, actiuni pentru persoanele private de libertate sunt cateva dintre manifestarile care se vor desfasura pana duminica la Timisoara. (E.P.)

Concert Lukather

Celebrul chitarist, vocalist, compozitor si producator muzical, Steve Lukather, castigator a cinci premii Grammy, va concerta astazi (ora 21.00) la clubul Becker Brau Live Music. Steve este unul dintre cei mai solicitati muzicieni de studio, compunand si aranjand pentru peste 1000 de albume, pe parcursul a 36 de ani, pentru artisti dintr-o gama stilistica extrem de larga, de la Aretha Franklin la Warren Zevon. (A.V.)

Esenta creatiei

Artistul Adrian Sustea, membru titular al Uniunii Artistilor Plastici, si-a lansat, la Editura Cartea Romaneasca, volumul "Kosmologikos. Paradigma arithmologica a creatiei". O lucrare bine documentata, in care se demonstreaza, cu argumente oferite de filosofia greaca si de folclorul romanesc, ca numarul constituie paradigma creatiei. "Caci principiul organizarii depline presupune, e drept, perfectiunea sub aspectul numarului... Din acesta pricina e de presupus ca arithmetica detine un loc privilegiat in procesul creatiei". (C.P.S.)

Alt festival Mamaia

A doua editie a Mamaia World Music Festival incepe, maine, in Piateta Cazinoului din statiunea mentionata. Chiar daca bugetul redus al organizatorilor - Asociatia Dynamic Art Management si Primaria din Constanta - nu a permis invitarea mai multor formatii, totusi trupele care vor fi prezente Varttina (Finlanda), LA-33 (Columbia) si Artillero (Argentina) vor beneficia de recitaluri substantiale. Cele trei formatii, mai degraba ansambluri vocal-instrumentale si de dans, reprezinta trei stiluri: Varttina - etno cu influente de jazz, rock si pop; LA-33 - salsa si Artillero - tango traditional cu influente moderne. Evenimentul tine pana pe 26 iulie, iar spectacolele incep la orele 21.00, intrarea fiind libera. (Al. SIPA)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=256083&data=2009-07-23