< Imprimare >      ZIUA - CULTURA - vineri, 17 iulie 2009

Stiri pe scurt

TIFF de Bucuresti

Dupa trei luni de Caravana cinematografica, a venit si randul Capitalei sa gazduiasca o initiativa aparte a TIFF-ului: proiectii de film "sub clar de luna". Incepand de astazi, timp de zece zile, cinefilii vor putea viziona in Parcul Bazilescu, in fiecare seara, de la orele 22.00, cate un film. Programul este variat, cu filme de box office ale anului, precum "Star Trek", "Fast & Furios 4", "Duplicity", dar si cu filme premiate din 2008: "Gomora", "Vicky Cristina Barcelona". (A.V.)

Tavitian la Reduta

Pianistul Harry Tavitian si percutionistul Cserey Csaba va invita astazi (ora 20.00) la o seara de jazz, in Centrul Cultural Reduta din Brasov. Evenimentul face parte din seria "Teach Me Tonight", de la blues la etno-jazz cu Harry Tavitian" initiata de Institutul Cultural Roman. Intrarea este libera. (E.P.)

Teatru prin parcuri

Teatrul cucereste parcurile Bazilescu, National, Titani si Sebastian, incepand de astazi si pana la 20 septembrie, in fiecare weekend, dimineata de la ora 10.00 si seara de la orele 20.00. Fie ca preferati creatiile pentru copii, comedia dell'arte, teatrul de magie sau spectacolele clasice, zeci de artisti va vor oferi montari de succes. Reprezentatiile vor fi sustinute de actorii teatrelor profesioniste din Bucuresti: Bulandra, Nottara, Mic, Evreiesc, Creanga, Excelsior, Tandarica, Opera Comica, Tanase, Masca si Metropolis. Alaturi de acestia vor evolua trupe independente: D'Aya, Spiridusii Povestilor, Teatrul de Magie Andrei Teasca, Pur Anima, studentii UNATC si elevii Scolilor de Arta din Bucuressti. (A.V.)

BBC Proms in direct

Ca in fiecare an, Radio Romania Muzical transmite, in direct,

astazi (ora 21.30), de la Royal Albert Hall, mai multe dintre concertele derulate sub deviza celui mai important festival britanic de muzica clasica si a unuia dintre cele mai valoroase la nivel mondial: BBC Proms. Festivalul se deschide cu un concert sustinut de Corul si Orchestra Simfonica BBC, dirijate de Jiri Belohlavek. (E.P.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=255834&data=2009-07-17