< Imprimare >      ZIUA - ACTUALITATE - luni, 4 mai 2009

Stiri pe scurt

La Peles in picaj

Un medic rezident din Targoviste, pasionat de parapantism, a fost transportat cu un elicopter la Spitalul de Urgenta Floreasca, din Bucuresti, dupa ce a cazut cu parapanta in poiana din fata Castelului Peles, de la Sinaia, informeaza Mediafax. Barbatul avea fracturi la umar si un traumatism cranio-cerebral. Medicul si-a inceput zborul cu parapanta de la Cota 2000 intentionand sa ajunga la Sinaia, dar in momentul aterizarii, din cauza curentilor de aer foarte puternici, s-a prabusit in gol de la 30 de metri, sub privirile celor care se aflau la castel in acel moment. Zona de pajiste din fata Castelului Peles este cautata de catre parapantisti pentru aterizare la loc fix. (R.M.)

Dupa Becali bodyguarzii

Trei dintre bodyguarzii finantatorului Stelei, Catalin Zmarandescu, Stefan Dediu si Nicolae Dumitrascu au fost eliberati, dupa ce le-au expirat mandatele de arestare preventiva, iar instanta a respins cererea procurorilor de prelungire a acestora. La iesirea din arest, Zmarandescu a declarat ca nu a crezut ca "daca prinzi un infractor, ajungi la inchisoare". Alte doua persoane arestate preventiv in cazul sechestrarii hotilor masinii lui Becali, (Mihai Mila si Marcel Popa) vor fi eliberate peste doua saptamani, cand le expira mandatele. Tribunalul Bucuresti a respins recursul facut de Parchet impotriva deciziei Judecatoriei Sectorului 1 de a-i cerceta in libertate pe bodyguarzii lui Gigi Becali. (A.N.P.)

Dosarul Hayssam

Mahmoud si Mukhles Omar, doi dintre fratii lui Omar Hayssam, cer instantei supreme stramutarea dosarului in care sunt acuzati, alaturi de Mustafa Tartousi, ca l-au ajutat pe sirian sa fuga din tara. Instanta suprema va lua in discutie, in data de 5 mai, o cerere prealabila de suspendare a dosarului care se judeca la Curtea de Apel Bucuresti, urmand ca, pe 19 mai, sa se discute cererea de stramutare. Avocatii au declarat, pentru NewsIn, ca fratii Omar au facut cererea de stramutare si in numele lui Hayssam, pentru ca

n-ar avea sanse la o judecata echidistanta, mai ales in conditiile in care, tot la Curtea de Apel Bucuresti, au fost condamnati atat Omar Hayssam, cat si Mohammad Munaf, pentru rapirea a trei jurnalisti romani in Irak. (A.N.P.)

Ranit de urs

Un bucurestean, in varsta de 41 de ani, care incerca sa ajunga la Cabana Malaiesti din Bucegi, a fost atacat, sambata dupa-amiaza, de un urs, informeaza NewsIn. Atacul s-a produs la altitudinea de peste 1600 de metri, turistul aflandu-se pe un traseu inchis datorita zapezii care inca nu s-a topit la acea altitudine. Barbatul nu a intrat in panica la vederea animalului si a reusit sa-l sperie facand galagie. Cu toate astea, ursul l-a prins de un picior si l-a ranit destul de serios pe turist, acesta fiind transportat la spital de echipele Salvamont Rasnov. (R.M.)

Ofiteri corupti

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, ieri, recursurile declarate de Ginel Adrian Margarit si Ioan Daniel Cupe, ofiteri de la Crima Organizata, acuzati de luare de mita, impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti care a emis, pe 30 aprilie, mandate de arestare pe numele celor doi. De asemenea, instanta suprema a respins si recursul declarat de Ulise Bolmadir, acuzat de complicitate la luare de mita, informeaza NewsIn. Cei doi ofiteri au fost retinuti de DNA, pe 29 aprilie, fiind acuzati ca au luat mita 30.000 de euro. Ofiterii ar fi luat banii pentru rezolvarea favorabila a unui dosar, au declarat surse judiciare. (R.M.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=252620&data=2009-05-04