< Imprimare >      ZIUA - ACTUALITATE - joi, 30 aprilie 2009

Stiri pe scurt

Pedeapsa Gorbunov

Sectia de judecatori a CSM a decis, ieri, excluderea din magistratura a judecatoarei Maria Nicola, de la Tribunalul Dolj, cea care a admis cererea de intrerupere a executarii pedepsei in cazul lui Serghei Gorbunov. Maria Nicola a fost audiata, in urma cu o luna, de membrii Sectiei pentru procurori a CSM, aceasta sustinand nu a vrut sa-si asume riscul ca Gorbunov sa orbeasca in penitenciar, informeaza Mediafax. (R.M.)

Agresorul lui Preda

Persoana care apare in inregistrarea video lovindu-l pe Eugen Preda, in timpul incidentului de la Mall Plaza, a fost identificata de anchetatori. Urmeaza sa fie identificate si celelalte persoane prezente la fata locului, a declarat comisarul Christian Ciocan, de la Politia Capitalei. Cel vinovat de lovirea lui Preda va raspunde acuzatiei de lovire si alte violente. Ministrul de Interne, Dan Nica, a anuntat, ieri, ca la nivelul Politiei Capitalei, se desfasoara anchete disciplinare pentru cateva zeci de politisti. (R.M.)

Hayssam in arest

Avocatul lui Omar Hayssam sustine ca acesta este arestat in Siria de aproximativ un an, autoritatile siriene tinand secreta aceasta informatie. Informatia i-ar fi parvenit aparatorului sirianului, Ion Cazacu, printr-o scrisoare trimisa de tatal lui Omar. Avocatul, care-l reprezinta pe sirian in procesul armatorului Mustafa Tartoussi (pe a carui nava ar fi fugit Hayssam din Romania) a cerut magistratilor, ieri, la Curtea de Apel Bucuresti, sa faca verificari prin MJ, pentru a vedea daca informatia se confirma. (R.M.)

Lotul Popoviciu

Curtea de Apel Bucuresti a respins, ieri, si contestatia fostului sef al DGIPI, Cornel Serban, impotriva prelungirii interdictiei de a parasi tara. Instanta a respins, luni, contestatiile impotriva interdictiei de a parasi tara dispuse de procurorii DNA in cazul omului de afaceri Puiu Popoviciu si a ofiterului DGA Petru Pitcovici, acuzati de coruptie. Procurorii DNA au prelungit pentru 30 de zile interdictia de a parasi

tara in cazul celor trei. Acestia sunt cercetati in dosarul tranzactionarii terenului din Baneasa apartinand Universitatii de Agronomie. (A.N.P.)

Duduieni la beci

Trei membri ai clanului Duduienilor din Capitala au fost arestati, fiind acuzati ca ii amenintau pe proprietarul unei case de amanet si pe angajatii acestuia ca sa nu instraineze bijuteriile lasate amanet si pe care nu le rascumparau in perioada prevazuta in contract. Cei trei au atacat casa de amanet provocand distrugeri, potrivit Mediafax. Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti a dispus arestarea preventiva a celor trei pe o perioada de 29 de zile. (A.N.P.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=252562&data=2009-04-30