< Imprimare >      ZIUA - ECONOMIC - sambata, 18 aprilie 2009

Stiri pe scurt

Licente de milioane

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) va plati aproximativ 100 milioane de euro pentru dreptul de utilizare a licentelor Microsoft de catre institutiile publice in perioda 2009-2012, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern (HG). "La aceasta suma se adauga comisionul de schimb valutar de la data platii si cheltuielile aferente efectuarii platii", se precizeaza in proiectul de HG. (F.B.)

Nu se vede criza

Vanzarile Carrefour in Romania au crescut in primul trimestru cu 6,9%, la 250 milioane de euro, de la 234 milioane de euro in intervalul similar din 2008, dar in termeni comparabili au consemnat o scadere de 5,1%, potrivit datelor publicate de grup. Excluzand impactul cursului de schimb valutar, vanzarile grupului francez pe piata din Romania s-au majorat cu 23,5%. La nivel de grup, vanzarile au scazut cu 2,8%, la 22,71 miliarde de euro, declinul in termeni comparabili fiind de 4%. (I.S.)

Integrare Teletrans

Teletrans, filiala a companiei Transelectrica, va pune la dispozitia Ministerului Comunicatiilor propria infrastructura de telecomunicatii, pentru a fi integrata in sistemul national de comunicatii vizat de strategia de broadband a Romaniei pentru perioada 2009-2015. Infiintata in anul 2002 ca furnizor de servicii de comunicatii si IT pentru Transelectrica, Teletrans are una dintre cele mai intinse retele de comunicatii prin fibra optica din Romania, cu o lungime de aproximativ 9000 de kilometri. (G.M.)

Prelungire la FP

Comisia de Selectie a Administratorului Fondului Proprietatea (FP) a anuntat ca, in urma analizei ofertelor depuse, se impune solicitarea unor clarificari de la ofertanti. Conform regulamentelor, s-a decis ca, pana la primirea clarificarilor, procedura de selectie sa fie suspendata. Clarificarile vor fi inaintate Comisiei, prin posta electronica, pana la data de 22 aprilie 2009, ora 21.00, cu conditia ca documentatia sa fie expediata si prin posta, in termen de cinci zile lucratoare de la data trimiterii prin e-mail. (G.B.)

Targ de Pasti

Targul de Pasti organizat de Primaria Sectorului 6 pe platforma parcarii din fata Pietei Drumul Taberei ramane deschis si astazi. Aici au venit producatori de obiecte artizanale, argintari, maestri in incondeierea oualelor si ai ceramicii etc. Nu lipsesc ceramica de Corund, sticla, impletiturile din rachita si apicultorii cu produsele lor specifice. Vizitatorii pot gusta si cumpara produse de patiserie - renumitele placinte "poale-n brau", cozonaci, nuga, serbet si ciocolata de casa si se pot racori cu sucuri naturale din macese, catina sau mure. (M.S.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=252122&data=2009-04-18