< Imprimare >      ZIUA - SPORT - miercuri, 8 aprilie 2009

Rednic la atac

Lider si pe val dupa victoria la scor cu Rapid, Puriul raspunde dur celor care sar la beregata cainilor

Antrenorul dinamovist a replicat ieri ca urmare a unor acuze la adresa echipei sale, referitoare la un eventual aranjament al meciului cu Rapid, dar si a faptului ca jucatorii sai sunt banuiti ca ar utiliza substante interzise, dupa ce oficialii Universitatii Craiova au cerut test antidoping la partida de diseara (ora 21), din etapa a 23-a a Ligii I.

"Am vazut ca ne ajuta arbitrii, ba a fost blat la meciul cu Rapid, ba suntem drogati. Atata prostie nu am vazut! Nu e corect ce se intampla. Cand a jucat echipa prost, asta a fost, dar cand joaca bine cautam scuze? Ba arbitrii, ba blaturi, ba dopati... Cred ca trebuie sa castigam cu 10-0 in Ghencea ca sa se spuna si despre noi ca jucam bine", a declarat Rednic. Acesta considera ca, avand in vedere atmosfera care se va crea pe Stadionul "Ion Oblemenco", partida de la Craiova va fi mai grea decat cea cu Rapid. "Suntem constienti de ceea ce ne asteapta, dar ne plac meciurile astea. Daca vom castiga la Craiova si apoi cu FC Vaslui, eu zic ca luam o optiune serioasa pentru titlu. Va fi foarte greu. Cine nu isi doreste ca impotriva lui Dinamo sa faca meciul vietii sale si apoi sa se lase?", a mai spus Rednic, sustinut si de Claudiu Niculescu: "Ce s-a spus despre Dinamo, de aranjamente, de doping, sunt niste prostii! Cei care au spus asta ori sunt idioti, ori nu se pricep la fotbal. Dar acum este meciul de la Craiova si vreau sa marchez pentru prima oara impotriva Universitatii. Avand in vedere faptul ca am jucat acolo cativa ani, se poate spune ca e un meci mai deosebit pentru mine. Eu stiu de cand eram acolo, pentru ei o victorie impotriva lui Dinamo e cel mai important lucru. Nimic altceva nu mai conteaza. Speram sa nu le dam aceasta satisfactie".

Oltenia in fierbere

"Juvetii" anunta un stadion plin la meciul cu Dinamo si ambitii pe masura. "Este un meci pe care putem sa-l castigam, pentru ca avem valoare sa il castigam. Craiova lupta pentru locul trei si, daca nu poate sa termine pe acest loc si ia locul patru sau cinci, este bine si asa, dar locul trei este tinta noastra. Arbitrajul nu mai conteaza, pentru ca nici un arbitru nu isi mai permite sa faca nebunii cu 30.000 de oameni in tribune", a spus Adrian Mititelu, patronul oltenilor, aflat inca in asteptarea primei sale victorii in fata lui Dinamo. Altfel, razboiul psihologic a inceput luni, atunci cand oficialii craioveni au cerut Agentiei Nationale Antidoping ca dupa meciul cu Dinamo sa se dispuna efectuarea unui control antidoping.

Marius GHERGHE

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=251623&data=2009-04-08