< Imprimare >      ZIUA - SOCIAL - joi, 2 aprilie 2009

Stiri pe scurt

Sclavii Internetului

Peste jumatate dintre copiii sub 14 ani acceseaza zilnic calculatorul, iar 59% dintre ei intra in fiecare zi pe Internet. Studiul "Copiii si Internetul" realizat de Intuitext impreuna cu Itsy Bitsy FM releva faptul ca jocurile online, chat-ul, messenger-ul, forumul sau muzica sunt principalele motive pentru care copiii mai mici de 14 ani acceseaza calculatorul. Cea mai importanta concluzie a studiului este ca Internetul nu are un rol educativ in viata copiilor, ci este folosit in principal ca sursa de distractie. (C.S.)

Buget de investitii

Primaria Sectorului 3 are aprobate in bugetul pentru anul acesta - in suma totala de 790 de milioane de lei - investitii de 290 de milioane de lei, reprezentand mai mult de o treime din totalul fondurilor. Printre obiectivele importante ale administratiei locale se numara extinderea retelelor de apa si canalizare, modernizarea sistemului rutier, extinderea imobilelor de invatamant, amenajarea domeniului public si infrumusetarea parcurilor. Pentru constructia de locuinte si cultura sunt alocate cate 70 de milioane de lei. (M.S.)

Fara cutit

Pacientii cu litiaza renala sau ureterala (calculi sub 2 cm) au acum posibilitatea de a se trata fara bisturiu, cu ajutorul undelor de soc produse pe piele.

Astfel de tratamente pot fi facute la Centrul de Litotritie deschis de Gral Medical. De asemenea, la inceputul acestui an compania a deschis un Centru de Dializa in cadrul Clinicii de Diagnostic Gral Medical. "Un alt proiect finalizat la inceputul acestui an se refera la externalizarea laboratorului din cadrul Institutului

National de Neurologie", ne-a declarat Georgeta Serban, general manager Gral

Medical. (C.S.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=251365&data=2009-04-02