< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - miercuri, 25 martie 2009

Stiri pe scurt

In Burkina pentru sex

Minerva Boitan, senator liberal, va pleca, luna viitoare, in Burkina Faso, la un seminar despre sanatatea sexuala si reproducere, dupa ce deplasarea a fost ieri aprobata de catre Biroul Permanent al Senatului. Potrivit chestorului Senatului Ioan Chelaru, senatorii au considerat ca "problematica este importanta" si au tinut cont de faptul ca finantarea este asigurata de catre organizatori, care au trimis deja in Romania o suma de bani in acest sens.

Totusi, Senatul va suporta asigurarile medicale, dar va plati si un vaccin impotriva febrei galbene, in valoare de 180 de lei. Programul evenimentului presupune si o vizita in orasul Ouagadougou, la maternitate din Boursouma, dar si o cina cu membrele unui ONG. (I.S.C.)

Pe bani la TV

Presedintele CNA Rasvan Popescu a anuntat ieri ca viitorii candidati la alegerile pentru Parlamentul European vor trebui sa scoata bani din buzunar pentru a-si face campanie in audio-vizual. Popescu a declarat ca televiziunile si radiourile, atat publice, cat si private, pot difuza in campania electorala emisiuni de promovare electorala, emisiuni de dezbatere si spoturi electorale. Seful CNA a afirmat, citat de Mediafax, ca emisiunile de promovare si spoturile electorale vor fi difuzate contra cost la posturile comerciale, in timp ce emisiunile de dezbatere electorala vor fi gratuite. (L.S.)

Manager de partid

Democrat-liberalii vor sa infiinteze, in fiecare organizatie judeteana a formatiunii, functia de manager de partid care ar urma sa se ocupe de problemele organizatorice si administrative din filiale, potrivit vicepresedintelui PDL Gheorghe Flutur, citat de Mediafax. Potrivit acestuia, managerii de partid vor trebui sa aiba mai multe calitati: sa cunoasca foarte bine judetul, dar si sa aiba abilitati de comunicare si organizare de evenimente. O decizie finala referitor la infiintarea acestei functii va fi luata de catre Biroul Politic al partidului, unde acest subiect a fost deja discutat. (I.S.C.)

Motiune pe Agricultura

Deputatii PNL au anuntat ca de ieri in doua saptamani vor depune o motiune simpla, pentru a protesta impotriva "demersurilor necontrolate" ale ministrului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Ilie Sarbu. Liberalii s-au referit la decizia ministrului de a demite 62 de directori locali ai Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, hotarare pe care ei o considera "abuziva, netemeinica si ilegala". Deputatul liberal Pavel Horj a tinut sa aminteasca si de actiunile de demitere din mandatul 2000-2004 al lui Ilie Sarbu, "care s-au soldat cu reincadrarea in munca dupa foarte mult timp si cu despagubiri din partea statului roman". (L.S.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=251020&data=2009-03-25