< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - sambata, 7 martie 2009

Basescu cere vot prin posta

Seful statului a declarat joi, la o intalnire cu romanii din Polonia, ca este singurul politician din tara care isi doreste introducerea votului prin corespondenta, dar ca este putin probabil ca acesta sa fie aplicat la alegerile prezidentiale din toamna.

Dupa ce a militat pentru reformarea clasei politice prin introducerea votului uninominal, Traian Basescu a dorit sa arate romanilor din afara granitei ca este deschis in privinta votului prin corespondenta. El a raspuns astfel solicitarii venite din partea comunitatii romanilor din Polonia cu care s-a intalnit in cursul vizitei. "Cel putin pana la alegerile prezidentiale, nu cred ca acest mecanism va fi introdus", a conchis presedintele Basescu, potrivit NewsIn.

Consilierul prezidential Cristian Preda remarca, in urma cu o luna, pe blogul personal, ca despre votul prin corespondenta s-a tot discutat "fara sa se fi facut, din pacate, si un pas in aceasta directie". Preda avansa si posibilitatea votului anticipat, care ofera posibilitatea alegatorului care stie ca nu va fi disponibil in ziua votului sa-si exprime optiunea cu un anumit timp inainte. (O.B.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=250232&data=2009-03-07