< Imprimare >      ZIUA - ACTUALITATE - marti, 17 februarie 2009

Gorbunov se da iar victima

Suspectul in cazul dublului asasinat de la Brasov, Serghei Gorbunov, a fost audiat, ieri, de magistratii Judecatoriei Deva intr-un proces de talharie, comisa in 2003, asupra unui patron al unei case de schimb valutar. El a acuzat din nou ca i se fabrica probe.

Gorbunov a declarat, in fata instantei care il judeca pentru talharirea unui patron de casa de schimb valutar din Deva, in urma cu sase ani, ca nu el a comis fapta si ca in momentul in care a fost adus la Deva, pentru a fi recunoscut de patronul mentionat, a pasit pentru prima oara in municipiul respectiv. Patronul casei de schimb din Deva, Sorin Dumitreasa, afirma ca, in 2003, s-a luptat cu Serghei Gorbunov intr-o scara de bloc, unde acesta l-a atacat, impreuna cu o alta persoana. Dumitreasa a spus ca atacatorii i-ar fi furat peste 650 de milioane de lei vechi, bani care nu au fost recuperati. Omul de afaceri a precizat ca, in timpul altercatiei, l-a lovit de mai multe ori pe Serghei Gorbunov, care si-a smuls hainele de pe el pentru a putea fugi. In replica, Gorbunov a afirmat ca proba ADN pe baza careia a fost deschis acest dosar a fost "contrafacuta" si ca se incearca sa i se puna "in spate" un alt "AN" (caz cu autor necunoscut). Intrebat de judecator daca are nevoie de un translator, Gorbunov a spus: "De ce? Doar in timpul anchetelor mi s-a spus ca voi lua peste 25 de ani de inchisoare".

Avocatul suspectului a cerut refacerea analizei probei ADN la Institutul de Medicina Legala "Mina Minovici" din Bucuresti. Urmatorul termen in acest proces a fost fixat pentru 2 martie. Tot ieri, supravietuitorul atacului de la Brasov, Razvan Grusin, a fost externat dupa 19 zile de spitalizare.

Robert MIRCEA

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=249369&data=2009-02-17