< Imprimare >      ZIUA - EVENIMENT - sambata, 7 februarie 2009

Liberalii sustin ca e vorba de manipulare

"Chiar daca se pot face tot soiul de speculatii pe seama asocierii in acest scandal a numelui fostului sef al Cancelariei primului-ministru, Dorin Marian, totul este o alarma falsa", a spus senatorul PNL Gabriel Berca, fost secretar general al Guvernului.

"Dorin Marian avea in subordine Agentia Nationala a Rezervelor Minerale si a semnat hotararea de Guvern. Si mai este ceva. Toate actele normative initiate de agentiile guvernamentale din subordinea lui Marian purtau in final si semnatura sa. Pe de alta parte, trebuie spus ca acum se invoca doar o chestiune de ordin tehnic. Nu exclud nici legatura de alta natura acum, inainte de Congresul Extraordinar al liberalilor", a mai spus Berca. "Din punctul meu de vedere, este un subiect exagerat, este un subiect de diversiune, tocmai pentru a ascunde incompetenta Guvernului. S-a aruncat aceasta manipulare, dupa opinia mea, de piata, pentru ca lumea sa nu mai fie atenta la toate nenorocirile pe care le face acest Guvern", a declarat vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu.

Senatorul PNL Ioan Ghise crede ca "se face o campanie de imagine printr-o manipulare mediatica. In realitate, ar trebui sa se puna doar trei intrebari clare: este legal ori nu contractul, sunt sau nu modificari de conditii contractuale fata de cel initial si daca are de pierdut statul roman. Restul sunt pure speculatii. Reprezentantul firmei Sterling a spus ca a castigat licitatia pe contract de concesiune. Momentan sunt fluturate doar speculatii din presa favorabila presedintelui statului si PDL. Acum guvernantii fac politica de imagine si din acest motiv lasa sa planeze aceste suspiciuni asupra oamenilor apropiati de fostul premier Tariceanu".

Cornelia G. POPESCU

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=248986&data=2009-02-07