< Imprimare >      ZIUA - CELEBRI - vineri, 9 ianuarie 2009

Fetitele Powerpuff implinesc 10 ani

Fetitele Powerpuff, una dintre primele serii de animatie originale ale Cartoon Network, implinesc 10 ani in 2009, canalul sarbatorind prin lansarea unui episod special, care va fi transmis pe 19 ianuarie.

Episodul cu durata de 30 de minute intitulat "The Powerpuff Girls Rule!!!", in care protagonistele sunt nimeni altele decat Blossom, Bubbles si Buttercup, este primul cu surorile super-eroine lansat dupa 2004 si a fost scris si regizat de creatorul seriei, Craig McCracken. Episodul special va fi precedat de un maraton de 14 ore cu cele mai bune episoade ale seriei, selectate de McCracken. "Ceea ce a inceput ca scurtmetraj de sapte minute al unui student, The Powerpuff Girls au ajutat Cartoon Network sa se impuna ca si forta creativa in jurul lumii", a spus Rob Sorcher, Chief Content Officer al Cartoon Network.

Fetitele

Blossom (in traducere floare) este poate cea mai inteligenta si isteata dintre fetite. De multe ori, ea le coordoneaza pe surorile ei si ia decizii importante. Are parul lung roscat, ochii de culoare roza. Detine o putere speciala: suflul de gheata cu care poate ingheta orice.

Bubbles (in traducere balonase) este o fetita cuminte, sfioasa, buna la suflet, miloasa, chiar daca uneori este naiva. Ea poate vorbi cu veveritele si, in episodul in care Blossom a descoperit ca are suflu de gheata, i s-a spus ca are ca putere speciala abilitatea de a vorbi in limba spaniola. Este blonda, cu ochi albastri.

Buttercup (in traducere, floarea pintenul-cocosului) este cea mai violenta dintre fetite. Nu este foarte isteata, ba chiar naiva uneori si nici nu invata foarte bine. Are un comportament impulsiv si este de multe ori nepoliticoasa, dar este determinata sa lupte mereu curajos impotriva fortelor raului. Este bruneta, cu ochi verzi.

Dusmani

Mojo Jojo este o maimuta mutanta ce locuieste intr-un laborator propriu aflat in mijlocul orasului. Dorinta lui cea mai mare este sa le elimine pe fetitele Powerpuff, dupa care sa conduca lumea. Are un creier urias, acoperit cu un fel de caciula metalica. Fuzzy Lumpkins este un monstru de talia unui om, cu blana de culoare roza. Pare pasnic, dar atunci cand "i se incalca proprietatea" isi iese din minti si devine foarte violent. EL (in original, Him) este o creatura demonica, efeminata, foarte puternica, cu piele de culoare rosie si cu clesti ca cei ai crabilor. Gasca Cangrena este o gasca formata din cinci persoane cu probleme psihice sau fizice: Ace, Sarpe, Grubber, Marele Billy, si Arturo. Baietii Amoeba sunt niste virusi la dimensiuni de mii de ori mai mari care, in mod hilar, se straduiesc sa fie infractori dar de multe ori nu reusesc. Membrii echipei sunt: Baietii Poc si Pac (in original, The Rowdyruff Boys) sunt trei baieti creati de Mojo Jojo dupa modelul fetitelor Powerpuff, care insa doresc sa pricinuiasca cat mai multe necazuri orasenilor.

Prieteni

Profesorul Utonium este savantul care le-a creat accidental pe cele trei fetite din ceva dulce, acrisor si ceva fermecator, peste care a varsat, din greseala, elementul X. Domnisoara Keane este invatatoarea celor trei fetite. Aceasta le permite eroinelor sa plece de la scoala atunci cand in oras exista o urgenta. Primarul orasului este un batranel chel, scund, ce poarta monoclu si are un comportament pueril. Mancarea lui preferata sunt muraturile. Domnisoara Sara Bellum este frumoasa asistenta a primarului care se ocupa de lucrurile de care acesta nu se poate ocupa (adica ea face aproape totul). Fata ei nu a fost niciodata aratata pe parcursul serialului, aceasta fiind "taiata" sau ascunsa intr-o claie de par roscat. (D.M.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=247609&data=2009-01-09