< Imprimare >      ZIUA - ANCHETE - vineri, 19 decembrie 2008

Argument cu tinta dubla

Acum, "minunea" tinde sa se repete. De data asta la judecatori, care invoca faptul ca nu pot fi inferiori procurorilor, pentru ca aceasta ar insemna "discriminare". Ca daca judecatorii solutioneaza un dosar facut de un procuror cu grad de Inalta curte, de ce sa nu aiba si ei acest grad, cand ei sunt cei care filtreaza munca procurorului?

Cum CSM nu le-a acceptat cererile, invocand lipsa conditiilor cerute de lege, e de asteptat ca hotararile CSM de respingere sa fie atacate in contencios-administrativ la Inalta Curte (pe modelul procurorilor) si astfel sa se ajunga din nou la hotarari judecatoresti mai puternice decat legea, care sa le acorde, pe sarite, gradul maxim profesional. Dupa care, e la mintea cocosului, toti judecatorii din tara care au primit spre judecata un dosar instrumentat de DIICOT sau DNA sa ceara in corpore acelasi lucru.

Pentru cine nu stie, indemnizatia unui judecator cu grad de Inalta curte este aproape dubla decat a unuia cu grad de tribunal.

In plus, in perspectiva adoptarii noilor coduri de procedura penala si civila, care intentioneaza ca toate recursurile din intreaga tara sa fie solutionate exclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie (activitate ce va presupune suplimentarea cu inca 100 - 200 a garniturii de judecatori de la instanta suprema) cine va fi mai indreptatit sa fie numit aici, decat un judecator care are deja gradul profesional corespunzator!?

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=247071&data=2008-12-19