< Imprimare >      ZIUA - UTIL - vineri, 19 decembrie 2008

Alternative ecologice

In ultimii ani, atat din cauza pretului mare al pomilor de Craciun clasici, cat si a dezvoltarii unei "constiinte ecologice", pe piata romaneasca si-au facut loc tot mai mult brazii artificiali, precum si naturali, dar in ghiveci.

In functie de dimensiuni si de calitate, un brad artificial poate avea un pret care incepe de la aproximativ 25 de lei (180 cm), mergand chiar pana la 500 de lei (300 cm). Chiar daca brazii artificiali de o buna calitate (care imita foarte bine un arbore natural) au un pret destul de mare, depasind 200 de lei, acestia prezinta avantajul de a putea fi folositi mai multi ani, dovedindu-se, astfel, o investitie mai buna pe termen lung.

Daca acesti pomi de plastic care ii imita pe cei naturali nu sunt pe gustul clientilor nonconformisti, exista si alternative "high tech" - brazii artificiali cu fibra optica, care isi schimba permanent culoarea si creeaza un efect de lumini multicolore. Acesti brazi sunt asezati intr-un ghiveci de plastic prevazut cu buton de pornire/oprire. De asemenea, produsul este prevazut cu adaptor, iar pretul este cuprins intre 35 de lei (30 cm) si 300 de lei (200 cm).

O alta optiune care castiga tot mai mult teren in preferintele romanilor cu o "constiinta verde" este reprezentata de brazii in ghiveci. Acestia sunt ceva mai scumpi decat cei taiati, insa, deoarece cresc foarte incet, pot fi pastrati cativa ani. De asemenea, dupa sarbatori, pot fi replantati. Pretul unui molid autohton in ghiveci porneste in pietele din Bucuresti de la 120 lei, iar un brad din import poate ajunge chiar si la 1000 - 1500 de lei.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=247037&data=2008-12-19