< Imprimare >      ZIUA - METEO - marti, 18 noiembrie 2008

Meteo

ASTAZI IN&#8200;ROMANIA

Vremea va fi relativ rece pentru aceasta data in majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu innorari in regiunile sudice si de rasarit si partial in cele centrale. Pe arii restranse in Oltenia si vestul Munteniei va ploua slab. In zona montana, doar izolat, vor fi posibile ninsori. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor incadra intre 1 si 8 grade, iar cele minime intre -8 si 2 grade. Local se va semnala ceata, in primele ore ale zilei in zonele joase din vestul teritoriului, iar la sfarsitul noptii in cele din centru, est si sud-est.

BUCURESTI

Vremea va fi relativ rece pentru aceasta perioada a anului, iar cerul mai mult noros. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 6 grade, iar cea minima va fi de -2-0 grade. La sfarsitul noptii vor fi conditii de aparitie a cetii.

LA&#8200;MUNTE

astazi

Cerul va fi mai mult noros in Carpatii Orientali, dar si in Carpatii Meridionali, unde doar izolat vor fi posibile precipitatii sub forma de ninsoare. In restul zonei montane cerul va fi variabil. Vantul va prezenta intensificari pe creste.

maine

Cerul va fi mai mult noros indeosebi in masivele Carpatilor Occidentali si local se vor semnala precipitatii, care la peste 1000 m altitudine vor fi sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab pana la moderat.

COMENTARIU

Sisteme noroase succesive vor traversa nordul, centrul si nord-estul continentului european si vor determina precipitatii temporare, sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare, astfel ca zona geografica a Romaniei nu se va afla sub influenta acestora. Deocamdata, fenomenul meteorologic cel mai prezent la noi in tara va fi ceata, iar ploile vor fi posibile, astazi, doar in Oltenia si vestul Munteniei. Va fi insa o vreme mai rece decat in mod obisnuit la data calendaristica

la care ne aflam.

Meteorolog

Teodora CumpAnaSu

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=245610&data=2008-11-18