< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - vineri, 24 octombrie 2008

SRI in afara campaniei electorale

Serviciul Roman de Informatii (SRI) neaga orice implicare a ofiterilor de informatii in campania electorala. Reactia SRI a venit pe fondul acuzatiilor lansate de liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, care a declarat ca doua servicii secrete, intre care a nominalizat SRI, se implica in politica.

"Fac apel la sefii celor doua servicii sa-si bage mintile-n cap si sa nu mai dea ordine de acest gen", a spus Hrebenciuc. Anterior, Mircea Geoana, presedintele PSD, a facut un apel la structurile de forta ale statului roman, solicitandu-le sa nu cedeze presiunilor care se vor intensifica in campania electorala si sa isi pastreze neutralitatea.

George Maior, directorul SRI, garanteaza - printr-un comunicat oficial - independenta si neutralitatea politica a Serviciului. SRI a precizat ca ofiterii de informatii desfasoara, potrivit legii, activitati care se circumscriu gestionarii unor zone importante pentru securitatea nationala, o prioritate in acest sens fiind protejarea valorilor democratice in statul si societatea romaneasca. Aceste responsabilitati sunt in contradictie cu orice fel de implicare politica a personalului SRI. Institutia subliniaza ca abaterile de la aceste norme au fost si sunt sanctionate in mod drastic. In aceste conditii, SRI a precizat ca acuzatiile referitoare la atragerea Serviciului in polemici si jocuri politice nu contribuie decat la minimalizarea agendei profesionale reale a institutiei legata de protejarea intereselor nationale ale Romaniei, in favoarea introducerii in dezbateri a unor false teme, cu substrat electoral. (D.S.S.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=244482&data=2008-10-24