< Imprimare >      ZIUA - CULTURA - miercuri, 22 octombrie 2008

Poveste romaneasca la Paris

Povestea "Printul in Palatul de sticla" si autoarea cartii, Alina Darian, au fost alese de catre Biblioteca Nationala a Frantei sa reprezinte Romania la expozitia "Turul Europei in 27 de povesti ilustrate", ce se desfasoara pana pe 3 decembrie la Paris.

Expozitia este organizata in colaborare cu tarile membre ale Uniunii Europene, in cadrul proiectului "Anotimpul Cultural". Fiecare tara participanta a trimis trei propuneri, iar juriul a trebuit sa aleaga cea mai frumoasa poveste care reusea sa fie o oglinda a culturii tarii respective. Printre criteriile de jurizare s-au numarat scriitura, ilustratia, grafica, dar si productia cartii.

Alina Darian spune despre prima ei carte, "Printul in palatul de sticla", ca "este o poveste originala care ii emotioneaza pe copii si pe adulti deopotriva. O poveste despre puterea iubirii si a artei, plasata intr-o lume imaginara, dar inspirata din realitatea contemporana. Ilustratiile in acuarela ale Irinei Dobrescu, construite fiecare ca o compozitie unica pe pagina dubla, te absorb cu totul in universul acesta poetic punctat cu detalii pline de umor si de tandrete".

Expozitia de la Paris isi propune sa arate incredibila varietate a productiei de carti pentru copii in Europa de astazi. (C.S.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=244351&data=2008-10-22