< Imprimare >      ZIUA - SPORT - vineri, 17 octombrie 2008

Stiri pe scurt

DIVERSIUNEA DANCIULESCU

Inaintea derby-ului din Gruia, presedintele executiv al lui CFR, Iuliu Muresan, a declarat ca gruparea sa este gata sa ofere o suma imensa pentru transferul dinamovistului Ionel Danciulescu. "Il vreau foarte mult pe Danciulescu. Stiu ca Borcea a anuntat ca Danciu este simbolul lui Dinamo si ca nu este de vanzare, dar cred ca o oferta considerabila ar putea schimba lucrurile", a spus Muresan incantat de executia reusita de atacant in meciul castigat de Dinamo in Cupa Romaniei, 2-1 cu FCM Tg. Mures. "Glume inainte de meci! Vrajeala! Nu-l lasa Borcea niciodata pe Danciulescu la CFR!", a comentat Dumitru Dragomir, seful LPF. (MIG)

SURPRIZA KOVACS

Istvan Kovacs, "centralul" din Carei, va conduce derby-ul dintre CFR si Dinamo, urmand sa fie ajutat de "asistentii" Zoltan Szekely, din Baia Mare, si de Aurel Onita, din Constanta, a anuntat CCA. Initial, Gheorghe Constantin il delegase la meci pe Ovidiu Hatganu, care nu condusese niciuna dintre cele doua echipe in acest sezon, dar acesta s-a declarat indisponibil dupa ce a acuzat probleme fizice in urma participarii la un turneu de juniori in Luxemburg. Kovacs, care a arbitrat doar 22 de meciuri in Liga I, nu este pe lista FIFA. Cu el la centru, Dinamo a remizat in sezonul trecut la Urziceni (0-0) si a castigat in aceasta toamna la Vaslui (2-1), iar CFR a invins pe Univ. Craiova anul trecut (4-1). (MIG)

Coltescu delegat

La scurt timp dupa ce a avut o tentativa de sinucidere, negata intr-o conferinta de presa, Sevastian Coltescu a fost delegat la meciul IS Campia Turzii - FC Targoviste, de sambata, din Seria a II-a a Ligii a II-a. Arbitrul craiovean fusese retinut de la delegari pana la finalul turului, la toate esaloanele, dupa cum anuntase Gheorghe Constantin, presedintele CCA. Coltescu si-a facut "incalzirea" la meciul CSM Rm. Valcea - CS Otopeni, din Cupa Romaniei, la care a fost rezerva. (MIG)

Penescu in stand-by

Patronul lui FC Arges a declarat ieri ca asteapta delegarea brigazii de arbitri pentru meciul de la Vaslui, de duminica, pentru a decide daca echipa sa va mai face deplasarea in Moldova. "Daca vom considera ca delegarea este tendentioasa, nu ne prezentam la meci! Decizia o va lua Consiliul Director al clubului, dupa anuntarea brigazii de arbitri", a spus Cornel Penescu. "Noi ne antrenam normal, doar conducerea va decide ce si cum. Dar si eu ma tem de arbitraje, stiu cat am suferit de pe urma lor", a spus si antrenorul argesenilor, Ionut Badea. (MIG)

Fotbal fara Corsicanu

Presedintele Ligii Suporterilor Rapidisti ramane cu interdictia de doi ani de a intra pe stadioane, Judecatoria Sectorului 6 respingand, ieri, ca neintemeiata, contestatia acestuia la sanctiunile Jandarmeriei in urma incidentului de la meciul Rapid - Dinamo, disputat la sfarsitul lunii august. Gheorghe Raducanu, alias Gigi Corsicanu, a fost sanctionat primind interdictie pe stadioane pentru doi ani si o amenda de 1250 de lei, pe motiv ca a intrat ilegal pe teren, s-a deplasat in dreptul fanilor dinamovisti si i-a injurat si amenintat pe acestia. Decizia poate fi atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti. (MIG)

Greva la Iasi

Fotbalistii de la Politehnica au refuzat sa efectueze antrenamentul de ieri dimineata, din cauza situatiei financiare dezastruoase in care se afla gruparea din Copou. Cu datorii imense si cu conturile blocate, Politehnica Iasi s-ar putea chiar desfiinta daca si Primaria isi va retrage sprijinul! "Am vrut sa fac antrenamentul, dar n-am avut cu cine. Jucatorii mi-au spus ca n-au nicio tragere de inima pentru ca nu sunt platiti. Poate ii conving sa facem totusi un antrenament spre seara", a declarat Ionut Popa (foto), antrenorul iesenilor. (MIG)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=244138&data=2008-10-17