< Imprimare >      ZIUA - ACTUALITATE - luni, 15 septembrie 2008

Doina Cornea la terapie intensiva

Doina Cornea ramane internata la Terapie Intensiva, desi starea sa de sanatate a inceput sa se imbunatateasca. "A inceput sa vorbeasca si chiar sa manance cate putin" sustine directorul medical al Spitalului Militar din Cluj Napoca, lt. Radu Stan.

Atacul cerebral suferit de Doina Cornea miercuri seara a fost mai grav decat anticipau medicii. Nici pana la aceasta ora pacienta nu-si simte partea dreapta a corpului. In aceste conditii este posibil ca leziunile produse de hematom pe creier sa aiba caracter permanent, sustin surse medicale. A fost vegheata zi si noapte de fiul ei, iar incepand de ieri si de fiica sa. Pentru ca nu a reusit sa gaseasca bilet de avion, aceasta a sosit la Cluj cu masina personala duminica dimineata.

Chiar daca medicii isi pastreaza rezervele privind evolutia starii de sanatate a Doinei Cornea, cei care au cunoscut-o raman optimisti. "Chiar si la 79 de ani, Doina Cornea ramane o luptatoare. A trecut prin momente mult mai grele. Va reusi sa-si invinga boala" ne-a declarat un apropiat al familiei. Doina Cornea va fi supusa zilele urmatoare unor analize medicale suplimentare si va incepe un proces de recuperare care se anunta greu si de durata. (D.M.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=242714&data=2008-09-15