< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - vineri, 5 septembrie 2008

Stiri pe scurt

Nastase ironic

Fostul premier l-a luat peste picior ieri pe Robert Negoita la dezbaterea organizata de partid despre mediul de afaceri. Deranjat ca acesta a spus ca nimeni nu isi putea imagina in urma cu opt ani ca PSD se va intalni cu oamenii de afaceri, asa cum contemporanii lui Jules Verne nu au inteles spiritul sau vizionar, Nastase a reactionat rapid. "Jules Verne a mai scris o carte in care povesteste despre intalniri cu oamenii de afaceri care au avut loc in anii trecuti. Unii dintre cei care sunt la aceasta dezbatere au participat si la acele discutii si au scris notele de subsol la carte", a completat fostul premier. (C.A.)

Conservatori migratori

Vicepresedintele PD-L, Cristian, Boureanu, a declarat ieri ca intreaga organizatie a PC Arges, in frunte cu presedintele acesteia, Catalin Teodorescu, a parasit formatiunea si s-a inscris in PD-L, informeaza Mediafax. Boureanu a precizat ca a avut mai multe discutii de-a lungul timpului cu cei din filiala PC Arges. (L.S.)

Judecatorii BEC

Colegiul Inaltei Curti de Casatie si Justitie i-a desemnat ieri, prin tragere la sorti, pe cei cinci judecatori care vor face parte din Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului. Potrivit Mediafax, presedintele BEC va fi ales in termen de 24 ore, tot prin tragere la sorti, dintre cei cinci membri, desi, conform Hotararii Guvernului, presedintele si loctiitorul acestuia ar fi trebuit sa fie alesi ieri. (L.S.)

PRM ataca alegerile

Peremistii solicita instantei suspendarea procesului electoral, pana cand se va stabili legalitatea Hotararii de Guvern referitoare la colegiile uninominale a informat ieri presedintele partidului Lucian Bolcas. Solicitarea este motivata de faptul ca Executivul a inceput demersurile pentru organizarea scrutinului, fara sa astepte decizia instantei privind legalitatea actului normativ. "Pentru noi este

un act juridic, dar si politic in acelasi sens", a precizat deputatul PRM. (D.C.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=242310&data=2008-09-05