< Imprimare >      ZIUA - CULTURA - miercuri, 3 septembrie 2008

Stiri pe scurt

Sasi si tigani, impreuna

Filmul antropologic "Adela si Agnetha" despre familii mixte de sasi si tigani din Transilvania, va participa la Festivalul International de Film Eco-Etno-Folk, care are loc intre 4 si 9 septembrie la Slatioara, Valcea, si va fi proiectat sambata, 6 septembrie, la ora 10.30. Documentarul va rula in festival alaturi de alte 87 de filme din 34 de tari de pe patru continente si de la 28 de scoli de cinematografie, posturi de televiziune, cinecluburi si cineasti independenti.

Festivalul este organizat de Fundatia Nationala pentru Civilizatie Traditionala "Niste tarani" si CJCPCT Valcea. (I.P.)

Balcanii teatrali

A treia editie a Festivalului "Zile si nopti de teatru european" va avea loc la Braila in perioda 7 - 14 septembrie, marcand Anul european al dialogului intercultural, sub deviza Europa via Balcani. La editia din acest an participa teatre din Serbia, Bulgaria, Macedonia, Croatia, Grecia, Albania, Turcia, precum si teatre importante din Romania. Festivalul va avea, anul acesta, si o Sectiune Sebastian, cu ocazia centenarului scriitorului brailean de origine iudaica si a celor 60 de ani de la constituirea statului Israel. (I.P.)

Concert lusitan

ICR Lisabona organizeaza doua recitaluri extraordinare ale pianistei Anda Anastasescu: pe 6 septembrie, ora 21.30, la Muzeul Nogueira da Silva din Braga (nordul Portugaliei) si pe 9 septembrie, ora 20.30, la Lisabona, in Auditoriul Institutului Franco-Portughez. Pentru debutul sau in Portugalia, Anda Anastasescu a pregatit un program cu lucrari de Mozart, Schumann, Debussy, Ravel si ale remarcabilului compozitor roman Constantin Silvestri (1913-1969). (I.P)

Intrigi parfumate

Meg Ryan, Annette Bening si Eva Mendes vor straluci joi seara in lumina reflectoarelor la premiera de gala a filmului "The Women" ("Intrigi parfumate"), o comedie cu si despre femei, care din 12 septembrie va fi prezenta si in cinematografele din Romania. Filmul spune povestea adorabilei Mary Haines, al carei univers perfect este pe cale sa se naruie cand afla de aventura sotului ei cu vanzatoarea Crystal (Eva Mendes), o femeie extrem de atractiva, pentru care verigheta nu constituie nici un obstacol, iar cercul de prietene ale lui Mary insista pentru un divort urgent. Din 12 septembrie, "The Women" ("Intrigi parfumate") va avea premiera in cinematografele Hollywood Multiplex, Movieplex, Patria (Bucuresti), Cinema City (Timisoara) si Republica (Cluj). (I.P.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=242197&data=2008-09-03