< Imprimare >      ZIUA - SOCIAL - joi, 7 august 2008

Oprescu da piept cu "Basarab"

Primarul general Sorin Oprescu a inspectat, ieri, lucrarile de la Pasajul Basarab, aflate in intarziere cu un an si doua luni fata de termenul prevazut in contract.

Curios sa-i cunoasca pe constructori si pe proiectanti, edilul-sef i-a convocat pe santier, unde s-a lamurit si asupra cauzelor privind stagnarea lucrarilor: cinci proprietari din zona refuza oferta municipalitatii de despagubire si se judeca cu Primaria Capitalei, cerand despagubiri mai mari. De cateva luni, constructorul pasajului nu si-a primit banii, iar Oprescu a dat asigurari ca situatia va fi reglementata. Sefii RADET si Apa Nova, si ei convocati, au primit ordin sa devieze lucrarile inspre splai, astfel incat sa nu ramana in suspensie pana la rezolvarea exproprierilor.

Marian Ursu, reprezentantul firmei de constructii, a confirmat ca intarzierile sunt determinate de exproprieri, dar si de faptul ca facturile catre Electrica nu au fost achitate de Primaria Capitalei inca de anul trecut. Aceasta nu este singura investitie intarziata in Capitala, Oprescu urmand sa ia cunostinta, odata cu inceperea anului scolar, despre stagnarea de multi ani a lucrarilor la cele 90 de scoli cofinantate de Banca Europeana de Investitii.

Magda SEVERIN

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=241152&data=2008-08-07