< Imprimare >      ZIUA - EXTERNE - luni, 4 august 2008

Duel Obama - McCain la tv

Candidatul democrat in competitia pentru Casa Alba, Barack Obama, a acceptat sa aiba trei dezbateri cu rivalul sau republican, John McCain, dar, deocamdata, nu s-a pronuntat asupra propunerii acestuia de a sustine si reuniuni publice comune. O a patra dezbatere ii va aduce fata in fata pe aspirantii la functia de vicepresedinte.

Cele trei dezbateri prezidentiale asupra carora s-a convenit sunt prevazute pentru 26 septembrie, 7 octombrie si 15 octombrie, la Universitatea Hofstra din Hempstead (statul New York). Dezbaterea intre candidatii la vicepresedintie sunt prevazute pentru 2 octombrie.

Pana la confruntarile televizate, Obama si McCain se dueleaza in videoclipuri. Echipa de campanie a republicanului a lansat un al doilea spot electoral in care il compara pe Obama cu Moise.

Clipul, difuzat numai pe internet sub titlul "Unicul", amesteca extrase din discursul senatorului de Illinois cu imagini din celebrul film al regizorului Cecil B. DeMille, "Cele zece porunci", in care Moise, interpretat de Charlton Heston, desparte apele Marii Rosii pentru a permite fuga evreilor din Egipt.

"In 2008, lumea va fi binecuvantata. Il vor numi unicul", spune o voce de fundal. "Poate este unic. Dar este pregatit sa conduca?", intreaba vocea, pe fundalul unei imagini a Biroului Oval.

Ileana CORNEA

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=241021&data=2008-08-04