< Imprimare >      ZIUA ONLINE - SOCIAL - sambata, 2 august 2008

Sorin Oprescu, nemultumit de ritmul lucrarilor la Pasajul Universitatii

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a mers duminica dimineata la Pasajul Universitatii, intrucat in urma cu cateva zile a descoperit ca acesta este plin de gunoaie.

"Acum trei-patru zile, prezent la respargerea unor strazi, am fost sa vad de ce trebuie. Am crezut ca sunt microfisuri, dar era o lucrare pe 50 de metri si am avut curiozitatea sa cobor in Pasajul Universitatii, dar nu am putut merge, pentru ca erau gunoaie ca la marginea Capitalei", a declarat Oprescu.

El a mers insotit de echipe de la salubrizare si reprezentanti ai constructorului pentru a stabili un acces. Sorin Oprescu a adaugat ca intentioneaza ca, pana la 31 decembrie, sa se rezolve si situatia strazilor aflate in lucru, relateaza Realitatea TV.

"Vom vedea pentru la anul si, in niciun caz, nu mai atacam haotic toate strazile sa ne injure toata lumea ca nu am avea un plan", a afirmat Oprescu. El a mai spus ca nu intelege de ce functionarii din primarie se tem de cuvintul planificare.

"Solutia este ca intr-o luna vreau sa termin camera de coordonare care stabileste ce strazi se refac in 2009. Vin si cei de la retele si apa canal si din momentul acela primarul general isi da cuvintul de onoare ca nu mai da nicio aprobare decat pentru situatii de urgenta, ca ne prinde 2090 in aceeasi situatie", a spus el.

Sorin Oprescu s-a declarat sambata nedumerit de activitatea pe care o desfasoara RATB-ul.

Dupa ce a efectuat sambata o vizita la sediul RATB primarul general al Capitalei a declarat ca: "Sunt unii inteligenti (de la RATB) care pastraza masini pentru 3005... 200 de masini stau in parcare. Constat ca 280 de insi sunt in concendiu medical. Lumea asteapta masina in statie sa vina in 10-15 minute si vine in 45, o ora. Asa ceva nu se poate", spune Oprescu.

Primarul general va discuta aceste probleme saptamana viitoare, cu directorul RATB.

In replica, purtatorul de cuvant al RATB, Mihai Vladarau, a explicat numeroasele concedii medicale prin faptul ca starea de sanatate de soferilor RATB trebuie sa fie impecabila. "In fiecare vara cererea de transporturi se reduce cu circa 15% datorita elevilor si studentilor, cat si a concediilor de odihna. Din aceste considerente se reduce si parcul circurant. Se fac revizii, reparatii", a spus Mihai Vladarau legat de situatia autobuzelor din depouri.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=10371&data=2008-08-02