< Imprimare >      ZIUA - ANCHETE - miercuri, 30 iulie 2008

SIE actionat in Justitie pentru abuz

Serviciul de Informatii Externe a fost dat in judecata de catre un fost angajat care sustine ca a fost destituit ilegal si abuziv.

Potrivit datelor preliminare, Mihai Adrian Sever a fost dat afara din cadrul SIE dupa ce a fost depistat ca s-a implicat in politica. Ofiterul a fost filmat de televiziuni in timp ce il sustinea pe candidatul PNL la primaria Domnesti din judetul Ilfov, Daniel Iovanescu. Cei doi au fost vazuti impreuna si in ziua alegerilor, ceea ce i-a adus omului destituirea, chiar daca cel pe care il sustinea a pierdut in favoarea PSD-istului Tudor Gheorghe.

Ca urmare a deciziei conducerii SIE, Mihai Adrian Sever a actionat in instanta institutia pentru destituire abuziva, cerand serviciului reintegrarea sa si plata salariului pe perioada cat a fost suspendat. Tribunalul Bucuresti a fixat primul termen de judecata al dosarului 27613/3/2008 pentru data de 14 august. Pana in acest moment, la tribunal a fost depusa, de catre contestatar, numai cererea de chemare in judecata. In documentul respectiv, ofiterul reclama natura politica a destituirii sale, si precizeaza ca niciodata obligatiile sale de serviciu nu au interferat cu scena politica. Angajatul SIE nu are, in aceasta faza, un aparator.

Contactat de reporterii ZIUA, Mihai Adrian Sever a refuzat sa vorbeasca despre acest caz, sustinand ca "este o chestiune delicata si am facut toate demersurile in Justitie. Nu am deocamdata nimic de spus". La randul lui, PNL-istul Iovanescu ne-a declarat ca a aflat despre destituirea lui Mihai Sever din alte "surse", nu de la el. Despre relatia sa cu fostul angajat al SIE, Iovanescu a spus: "Noi suntem prieteni buni de familie. Este un om respectabil, nu e vinovat de nimic, a cazut pur si simplu in povestea asta." ZIUA a solicitat SIE un punct de vedere legat de acest subiect, insa pana la inchiderea editiei nu am primit nici un raspuns. (P.N.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=240830&data=2008-07-30