< Imprimare >      ZIUA - DOSARE ULTRASECRETE - sambata, 26 iulie 2008

Bilderberg alegerile sin SUA

A 54-a reuniune Bilderberg s-a desfasurat in perioada 5-8 iunie 2008, la Hotelul "Westfield Marriott" din Chanttily (Virginia, SUA). Potrivit lui "American Friends of Bilderberg" - care organizeaza, de regula, reuniunile Bilderberg - anul acesta au participat 140 de invitati, care reprezinta - prin functii si influenta - elita globalista.

A 54-a reuniune Bilderberg s-a desfasurat in perioada 5-8 iunie 2008, la Hotelul "Westfield Marriott" din Chanttily (Virginia, SUA). Potrivit lui "American Friends of Bilderberg" - care organizeaza, de regula, reuniunile Bilderberg - anul acesta au participat 140 de invitati, care reprezinta - prin functii si influenta - elita globalista. Sau, asa cum i-a numit presa, "marii preoti ai globalizarii". Reuniunea Bilderberg a luat numele hotelului in care s-a tinut prima intalnire, in mai 1954. Este un forum americano-european, care se desfasoara intr-o atmosfera confidentiala (unii o numesc chiar "secretoasa"), pe care organizatorii o explica, fiindca acest gen de reuniune " departe de ochii mass-media - incurajeaza o abordare franca si libera a discutiilor. De aceea, Bilderberg este putin prezenta in mass-media, desi la reuniuni participa si marii moguli internationali de presa, alaturi de unii ziaristi de renume. Reuniunea Bilderberg 2008 s-a concentrat, ca de obicei, asupra marilor probleme din politica externa, precum si pe cele din economia globala. Au fost trecute in revista Iranul si problema nucleara, cyberterorismul, Africa (Darfur), Rusia si chestiunea energetica, pretul petrolului, criza financiara si imobiliara, protectionismul, relatile UE-SUA, Afganistanul, Pakistanul si Islamul. De departe insa, cele mai incinse discutii s-au concentrat pe apropiatele alegeri din SUA, problema iraniana si Tibetul.

Intalnire secreta Clinton - Obama

Foarte discutate in cadrul reuniunii de la Chanttily (Virginia) au fost viitoarele alegeri din SUA. Presa a sesizat prima faptul ca, la reuniunea Bilderberg 2008, a avut loc o intalnire secreta intre candidatii democrati Hillary Clinton si Barack Obama. "Associated Press" a scris: "Reporterii care il insotesc pe Obama au simtit ca ceva s-a petrecut cand au ajuns la <<Dulles International Airport>>, iar Obama nu era in avion." Intrebat de ziaristi, purtatorul de cuvant al lui Barack Obama " Robert Gibbs, " a refuzat sa comenteze informatiile potrivit carora Clinton si Obama au avut o intalnire secreta la reuniunea Bilderberg de la Chanttily. Presat de ziaristi, Gibbs a spus: "Nu sunt in masura sa va dau detalii asupra acestei intalniri."

Cunoscut reporter al reuniunilor Bilderberg, Jim Tucker a sunat vineri, 6 iunie, la biroul senatorului Obama, si s-a interesat daca acesta a fost la reuniunea Bilderberg de la Chanttily. O purtatoare de cuvant a refuzat sa discute problema, dar nu a negat faptul ca Obama a fost prezent la deschiderea reuniunii Bilderberg. (Paul Joseph Watson, "Obama's Office Won't Deny Senator Attending Bilderberg", Prison Planet, 6 iunie 2008) Sa precizam ca Chanttily este la doar cativa kilometri distanta de "Dulles International Airport". Ulterior, Robert Gibbs a revenit cu detalii ale intalnirii secrete Hillary-Obama. El a recunoscut ca cei doi democrati au avut o discutie confidentiala in noaptea de 5 spre 6 iunie 2008, la reuniunea Bilderberg. (Paul Joseph Watson, "Hillary & Obama In Secret Bilderberg Rendezvous", Prison Planet, 6 iunie 2008)

Intalnirea celor doi este importanta pentru desemnarea candidatului democrat la functia de vicepresedinte al SUA, cu care Obama va face echipa la alegerile din noiembrie. Hillary Clinton are de partea sa trei segmente de electorat pe care Barack Obama incearca sa si le apropie: electoratul hispanic, evreii americani, electoratul feminin.

Desi evreu dupa mama, Barack Obama s-a pronuntat in chestiunea iraniana, pentru discutii cu Teheranul. Ceea ce a indepartat electoratul evreiesc din SUA de el. Hillary - descendenta unei familii de evrei rusi emigrati in SUA - a avut o pozitie transanta in aceasta problema, ceea ce i-a adus voturile electoratului evreiesc american. Hillary mai este importanta pentru Obama, datorita staff-ului tehnic - mai ales cel de politica externa - pe care l-ar putea aduce intr-o viitoare Administratie Barack Obama. Nume ca Madeleine Albright sai Al Gore sunt binecunoscute pe plan international. Ca sa nu mai vorbim de Bill Clinton, de doua ori consecutiv presedinte al SUA.

Selectionarea lui Barack Obama

James A. Johnson l-a selectionat, in numele Bilderberg, pe Barack Obama drept candidat la Presedintia SUA, al Partidului Democrat. Si asta, inca din luna mai, cu mult inaintea Conventiei Democrate, care - teoretic - este cea care desemneaza candidatul la presedintie si vicepresedintie. Aceasta arata influenta considerabila a organizatiei Bilderberg in lumea contemporana. Tot James A. Johnson i-a selectionat, in exact acelasi mod, pe democratii John Kerry si John Edwards pentru alegerile din 2004. Edwards i-a impresionat atunci pe elitistii Bilderberg - mai ales pe Henry Kissinger si pe David Rockefeller - cu discursul sau de la reuniunea Bilderberg 2004, de la Stresa, din Italia.

Potrivit lui "Financial Times", din 23 mai 2008, Barack Obama i-a solicitat ulterior lui James A. Johnson si o lista de propuneri pentru functia de vicepresedinte al SUA. Edward Luce scrie in "Financial Times" ("Running mate speculation gathers pace") ca Johnson "conduce un comitet secret, care a alcatuit o lista scurta cu candidati democrati la vicepresedintia SUA". Lista include, pe langa Hillary Clinton, pe Jim Webb, fost secretar la Pentagon pentru U.S. Navy, veteran din Vietnam si senator de Virginia, pe Tim Kaine, guvernator de Virginia; pe John Edwards, fost candidat la vicepresedintie in 2004; pe Ted Strickland, guvernator de Ohio; si pe Kathleen Sebelius, guvernator de Kansas. Pe lista comitetului secret condus de Johnson mai figureaza inca doua nume: Sam Nann, fost presedinte al "Comitetului pentru Serviciile Armate" din Senat, si generalul Wesley Clark, fost sef al NATO.

"New York Times" din 7 iulie 2004 (Jodi Wilgoren, "The 2004 Election: The Process") scria la vremea aceea, ca "mai multi invitati la reuniunea Bilderberg, care a adunat 120 de invitati anul acesta, ca Henry A. Kissinger, Melinda Gates (sotia lui Bill Gates) si Richard A. Perle, aflati la Stresa, in Italia, la inceputul lui iunie, l-au ajutat pe Edwards sa-l convinga si pe Kerry". "Times" mai nota ca "Performanta lui (Edwards) la Bilderberg a fost importanta".

James A. Johnson " un elitist Bilderberg, de mare suprafata - este vicepresedinte la "Perseus" (o banca comerciala), director la "Goldman Sachs", "Forestar Real Estate Group", "KB Horne", "Target Corporation" si la "United Health Group". In acelasi timp, James A. Johnson este membru in "American Friends of Bilderberg", in "Council on Foreign Relations", in "Comisia Trilaterala", si in conducerea lui "Brookings Institution". James A. Johnson este doar unul din tipicii elitisti - oameni care conduc in secret lumea - despre care Franklin Delano Roosevelt scria: "Adevaratii conducatori de la Washington sunt invizibili si isi exercita puterea din spatele cortinei." (Curtis B. Dall "F.D.R.: My Exploited Father-in-Low", pag.67) Dar James A. Johnson nu este singurul om din spatele "cortinei politice". Vernon E. Jordan este alt tip de elitist al Bilderbergului.

Marc Fisher scria in "Washington Post" din 27 ianuarie 1998 ("Jordan is Comfortable With Power and With Himself") ca Vernon Jordan " care este in executivul lui "American Express", "Xerox", "J.C. Penney", "Dow Jones" si "Sara Lee" " a fost cel care l-a lansat in mai 1991 pe Bill Clinton, un obscur guvernator de Arkansas, total necunoscut in politica internationala, cand l-a prezentat la reuniunea Bilderberg din Germania, de la Baden-Baden. In 1992, necunoscutul Bill Clinton devenea presedinte al SUA. Tony Blair, alt necunoscut, a fost invitat sa sustina un "speech" in 1993, la reuniunea Bilderberg din Grecia. In anul urmator, 1994, Blair devenea in mod surprinzator, pentru unii, liderul Partidului Laburist din Marea Britanie. Iar in 1997, prim-ministrul Marii Britanii. Lui Romano Prodi - cultivat de Bilderberg inca din anii '80 - i s-a propus, la reuniunea Bilderberg desfasurata in iunie 1999, din Portugalia, presedintia Comisiei Europene. In acelasi an, in septembrie 1999, Prodi depunea juramantul ca presedinte al acestui for. Si exemplele ar putea continua cu zecile. O alta dovada a influentei pe care Bilderberg o exercita: promovarea unor lideri politici ai marilor puteri, si ai unor importante institutii internationale.

Girul Bilderberg

Girul Bilderberg, ca principala organizatie a "Noii Ordini Mondiale", a devenit obligatoriu in aceste cazuri. Efectul intalnirii Hillary Clinton " Barack Obama de la Chanttily s-a observat imediat: Hillary Clinton, ca si fostul vicepresedinte democrat, Al Gore (laureat Nobel), au inceput un intens lobby in favoarea candidatului democrat de culoare.

Desi popularitatea lui Obama a umbrit in mare masura pe aceea a candidatului republican, John McCain, si acesta a avut un lobby puternic la reuniunea Bilderberg 2008 de la Chanttily. McCain a primit girul si s-a bucurat de sprijinul unor membri vechi ai Bilderberg. Henry Kissinger, generalul Alexander Haig, Lawrence Eagleburger, George P. Schultz, Condoleezza Rice, Robert Gates, Paul Wolfowitz, Richard Perle au pledat intens in favoarea lui John McCain. Acestora li s-a adaugat un nou venit la reuniunile Bilderberg: guvernatorul Mark Sanford din Carolina de Sud, despre care au circulat informatii ca ar putea face echipa cu John McCain, la alegerile din noiembrie a.c. S-a observat insa ca Bilderbergii europeni si-au manifestat, in general, preferintele pentru Barack Obama, datorita moderatiei in problema iraniana.

Participantii la reuniunea Bilderberg

Lista invitatilor demonstreaza importanta cu totul speciala a reuniunii. Pe lista invitatilor Bilderberg 2008 s-au numarat: Henry Kissinger

(un veteran al reuniunilor Bilderberg), Richard Perle (adjunct al ministrului Apararii SUA, 1981-1987), George P. Shultz (fost secretar de Stat al SUA), Condoleezza Rice (secretar de stat), Robert Zoellick (presedinte World Bank), Paul Wolfowitz (fost presedinte al World Bank), Richard Holbrooke (subsecretar al SUA in Iugoslavia ).

S-a mai remarcat la reuniunea de la Chanttily, prezenta lui Joschka Fischer (fost ministru de Externe al Germaniei), Hubert Vedrine (fost ministru de Externe al Frantei), Jean-Pierre Jouyet (ministru pentru Afacerile Europene in cadrul UE), Tommaso Padoa-Schippa (ministrul Finantelor si Economiei din Italia), Romani Prodi (membru in "Steering Committee"), Antonio Guterres (fost prim-ministru al Portugaliei), Georgios Alogoskoufis (ministrul Economiei si Finantelor din Grecia), Anna Diamantopulu (membru in Parlamentul Greciei, fost comisar UE), Carl Bild (fost prim-ministru,

actual ministru de Externe al Suediei), Anatoli Ciubais (profesor si politician de mare influenta in Rusia, profesor la facultate si mentor al lui Vladimir Putin), Grigori Iavlinski (liberal rus), Karel Schwarzemberg (ministru

de Externe al Cehiei), Alexander Kwasniewski (fost presedinte al Poloniei), Natan Saranski

(celebru opozitionist evreu rus, actualmente in Israel).

Aripa financiara

Dintre presedintii de mari banci, prezenti la reuniunea

Bilderberg 2008: Josef Ackerman (Deutsche Bank), Ben S. Bernanche (Federal Reserve), Kenneth Jacobs (Lazard Freres), David Rockefeller (Manhattan Bank), Jean-Claude Trichet (European Central Bank), Jacob Wallenberg (Investor AB), Marcus Wallenberg (Skandinaviska Enskilda Banken), James Wolfenson (fost presedinte World Bank). Marile corporatii au fost reprezentate la Chanttily, intre altii, de: John Elkan (Fiat si Agnelli Group),

Klaus Kleinfeld (Siemens AG), Craig Mundie (Microsoft), Erich Schmidt (Google). Universitatile si alte

institutii academice: Marie-Josee

Kravis (director Hudson Institute), Fouad Ajami (director Johns Hopkins University), Barnett Rubin (director New York University), Martha Farah (director University of Pennsylvania), Roger Martin (decan la

Rotman School of Management

din cadrul "University of Toronto").

Vladimir Alexe

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=240714&data=2008-07-26