< Imprimare >      ZIUA - SPORT - luni, 14 iulie 2008

Sapunaru, negocieri finale

Fundasul rapidist era asteptat aseara in Germania, pentru a semna un contract cu FC Porto, dupa ce tergiversarea tratativelor l-a scos din sarite pe Taher

Cristian Sapunaru si-a luat la revedere ieri de la colegii sai de la Rapid, in cantonamentul din Elvetia, si a plecat spre Germania, pentru a se alatura noii sale echipe, FC Porto, cu care ar fi trebuit sa semneze aseara un contract pe patru ani. Nu era exclusa nici o esuare, fiindca au aparut ceva probleme, impresarul Victor Becali negociind la sange, fara succes, un salariu mai mare pentru fundas. Asta dupa ce cele doua cluburi s-au inteles, iar Taher astepta banii pe Sapunaru.

Vazand ca tratativele se desfasoara anevoios, in ciuda faptului ca Sapunaru s-a declarat incantat sa joace la o echipa de talia lui FC Porto, patronul rapidist s-a interesat la mai multi oameni de fotbal, l-a sunat chiar si pe fotbalist si a aflat ca tranzactia nu s-a finalizat din cauza fratilor Becali, Victor si Ioan, care incearca sa obtina un salariu mai mare pe jucator. In conditiile in care campioana Portugaliei si Rapidul au batut palma pentru 2,5 milioane de euro si coproprietatea lui Sapunaru, Taher ar fi vrut repede banii in cont. Dar pentru ca fratii Becali taraganeaza tratativele, iordanianul din fruntea giulestenilor s-a infuriat teribil, amenintand ca le va interzice jucatorilor din lotul sau sa mai fie reprezentati de acestia. Conform presei portugheze, Victor Becali nu vrea sa scada nici un eurocent din cei 800.000 pe care ii cere ca salariu anual pentru internationalul roman, in timp ce portughezii i-ar oferi acestuia maximum 600.000 de euro pe an. Cum cei doi au plecat ieri spre Marienburg, in Germania, acolo unde Porto a inceput pregatirea de vara, este foarte probabil ca partile sa ajunga la un acord, mai ales ca Sapunaru lua 50.000 pe an la Rapid si a lasat sa se inteleaga ca ar accepta orice salariu numai sa joace la un club mare precum cel portughez. Fotbalistul si-a luat ieri la revedere de la giulesteni si si-a exprimat regretul ca pleaca, el fiind cunoscut ca iubitor al Rapidului, motiv pentru care era iubit de suporteri. "Daca voi semna cu Porto, imi va fi dor de suporteri, de colegi si de tot ce inseamna Rapid. Eu nu vroiam sa plec inainte sa iau un titlu, dar asta e viata. Cu Herea am fost coleg de camera 10 ani, o sa-i fie greu. Sa dea Dumnezeu sa ajunga Rapidul in Liga Campionilor, acolo stiu ei ce sa faca. Imi va fi vreu la inceput, dar am inteles ca la Porto este un grup unit, la fel ca la Rapid, si sunt convins ca ma voi acomoda", a declarat Sapunaru. (B.G.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=240177&data=2008-07-14