< Imprimare >      ZIUA - ECONOMIC - luni, 2 iunie 2008

Tarom in siguranta

Organizatia Internationala a Transportatorilor Aerieni (IATA) a prelungit, pentru doi ani, valabilitatea certificatului de audit IOSA privind siguranta zborului si calitatea operatiunilor acordat companiei Tarom, decizia fiind luata in urma unor evaluari realizate in luna ianuarie, informeaza Mediafax. "Pentru Tarom, reinnoirea certificarii IOSA este confirmarea faptului ca operam in concordanta cu cele mai stringente standarde din aviatia civila", a declarat, intr-un comunicat, directorul general al Tarom, Gheorghe Birla.

Compania aeriana nationala a fost auditata in cadrul programului IOSA (IATA Operational Safety Audit) pentru prima data in luna mai 2006 si a fost listata in registrul IOSA la inceputul anului 2007. In ianuarie 2008, Tarom a fost din nou auditata, pe o perioada de cinci zile, pentru reinnoirea certificatului. In cadrul acestui proces, a fost verificata respectarea a 900 standarde si proceduri din opt zone operationale, precum organizarea si managementul companiei, operatiunile de zbor, controlul operational, intretinerea tehnica a aeronavelor, operatiunile in cabina de pasageri, potrivit unui comunicat al Tarom.

Standardele IOSA se bazeaza pe standardele ICAO - Organizatia Aviatiei Civile Internationale si pe practici general acceptate in industria transportului aerian. Tarom are o flota de 21 de aeronave si transporta peste doua milioane de pasageri anual catre 40 de destinatii in 25 de tari. (C.P.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=238151&data=2008-06-02