< Imprimare >      ZIUA - ECONOMIC - luni, 2 iunie 2008

Program prelungit la Bursa

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va prelungi cu doua ore programul de tranzactionare, pana la ora 16:30, atat pentru piata spot, cat si pentru piata derivatelor, din 9 iunie 2008.

"Prin prelungirea orarului de tranzactionare, Bursa de Valori Bucuresti se aliniaza la programul majoritatii burselor internationale. In acest fel, investitorii beneficiaza de conditiile necesare pentru a reactiona la stirile financiare importante la nivel global, care, in general, devin publice inainte de ora 16:00, ora Romaniei", a declarat Stere Farmache, presedinte-director general al BVB.

Potrivit acestuia, BVB apreciaza ca extinderea actualului orar de tranzactionare va determina cresterea eficientei, competitivitatii si accesibilitatii pietei bursiere si va stimula lichiditatea generala a pietei si atragerea de noi investitori. "In urma demersurilor intreprinse de Depozitarul Central, au fost obtinute avizele necesare de la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si de la Banca Nationala a Romaniei, pentru a putea pune in aplicare decizia Consiliului Bursei", se arata intr-un comunicat al Bursei. Reamintim ca, initial bursa a anuntat ca modificarea orarului va intra in vigoare la 2 iunie. (F.B.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=238149&data=2008-06-02