< Imprimare >      ZIUA - ALEGERI - joi, 29 mai 2008

Oprescu si-l asuma pe Iliescu

Candidatul independent Sorin Oprescu a afirmat ca nu se delimiteaza de Ion Iliescu in contextul mineriadei din 13-15 iunie 1990, invocand faptul ca nu a participat la evenimentele din acea vreme.

Prezent marti la o dezbatere organizata de Grupul pentru Dialog Social, Oprescu a evitat in repetate randuri sa-si exprime pozitia in privinta implicarii fostului sef de stat in mineriada. "Nefiind in miezul lucrurilor, a critica, a interpeta pe cineva nu cred ca este o idee buna", s-a eschivat doctorul. Intrebat cum apreciaza faptul ca Iliescu a chemat minerii in Bucuresti in urma cu 18 ani, el a sustinut ca acesta "a tinut un echilibru intr-o perioada framantata".

"Doriti sa ma dezic de faptele reprobabile ale minerilor? Ce doriti, te-ai lepadat de satana?", a rabufnit Oprescu. "Eu am o relatie speciala cu Iliescu, pe care vreau s-o intelegeti. Stiu cum arata pe dinauntru (...) Nu pot sa devin ipocrit peste noapte si sa spun ca domnul Iliescu a fost de vina", a conchis candidatul. Pe de alta parte, el a declarat ca, daca va deveni primar, ii va transmite arhitectului-sef al Capitalei, Adrian Bold, sa paraseasca functia si va organiza concursuri pentru posturile de directori din cadrul primariei. (R.I.P.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=237980&data=2008-05-29