< Imprimare >      ZIUA - SPORT - vineri, 23 mai 2008

Manchester United s-a incoronat ca regina a Europei la Moscova

Armata Rosie

Castigatoarea UEFA Champions League a fost decisa miercuri seara de un smoc de iarba, pe care Terry (executantul trebuia sa fie Drogba, eliminat!) a alunecat in momentul in care a executat ultimul penalty din seria de cinci si a trimis mingea in bara, nereusind sa profite astfel de ratarea anterioara a lui Ronaldo! Chelsea a fost la doar cativa milimetri de vis, apoi a venit, aproape firesc, ratarea lui Anelka (sau parada "batranului" Van der Sar (37 de ani, aflat la al doilea trofeu dupa cel din 1995 cu Ajax!) si trofeul va sta un an in vitrina impresionanta de pe "Old Tafford".

Manchester a inceput mai bine finala, a dominat prima jumatate de ora, a marcat prin Ronaldo (minutul 26, cu capul, din centrarea lui Brown) si putea "inchide" meciul la dubla ocazie a lui Tevez si Carrick, cand Cech s-a opus miraculos (minutul 35). Chelsea a egalat din nimic, dupa o minge deviata de Evra si stopata cu spatele de R. Ferdinand, Lampard fiind omul potrivit la locul potrivit (minutul 45). "Albastrii" au intrat in joc si au avut doua bare, prin Drogba (minutul 87) si Lampard (minutul 94), apoi a venit ocazia monumentala a lui Giggs (minutul 1-1), cand Terry a salvat incredibil din fata portii goale, si eliminarea lui Drogba (minutul 126), pentru lovirea lui Vidic. La penalty-uri, Cech a aparat sutul lui Ronaldo, Terry a trimis in bara, iar Van der Sar a ghicit executia lui Anelka. Asa s-a scris povestea finalei de la Moscova.

Traditie si soarta

"Este o reusita uimitoare, este fantastic. Ca grupare, ne-am inceput calatoria in Europa in 1955 si meritam acest trofeu acum. Pentru mine a fost prima serie de penaltiuri castigata intr-un meci mare. Am mai castigat cupe europene, cupe ale Scotiei, dar aceasta a fost prima mea victorie la penalty-uri intr-un meci mare", a spus Alex Ferguson, antrenorul lui United, care crede ca la victoria echipei sale a contribuit si soarta, la 50 de ani dupa tragedia de la Munchen si la 40 de ani dupa prima victorie a lui Manchester in CCE. De partea cealalta, tehnicianul lui Chelsea, Avram Grant, a declarat: "Este foarte greu sa pierzi la penalty-uri. Chiar si la loviturile de departajare aveam victoria in mana, dar ne-a scapat. Diferenta dintre bucurie si tristete tine cateodata de o lovitura de departajare". (MIG)

MAN. UNITED - CHELSEA 7-6

(1-1, 1-1, 1-1)

Au marcat: C. RONALDO (26) / LAMPARD (45).

Au transformat: Tevez, Carrick, Hargreaves, Nani, Anderson, Giggs / Ballack, Belletti, Lampard, A. Cole, S. Kalou.

Au ratat: C. Ronaldo / Terry, Anelka.

Stadion: "Lujniki", Moscova (Rusia); spectatori: 85.000.

MAN. UNITED: Van der Sar - Brown (120 Anderson), R. Ferdinand, Vidic, Evra - Hargreaves, Scholes (87 Giggs), Carrick, C. Ronaldo - Rooney (101 Nani), Tevez. Antrenor: A. Ferguson.

CHELSEA: Cech - Essien, Carvalho, Terry, A. Cole - Joe Cole (99 Anelka), Ballack, Makelele (120 Belletti), Lampard, Malouda (92 S. Kalou) - Drogba. Antrenor:A. Grant.

Cartonase galbene: Scholes (22), R. Ferdinand (43), Vidic (111), Tevez (116) / Makelele (21), Carvalho (45+2), Ballack (116), Essien 9118).

Cartonase rosii: - / Drogba (116).

Au arbitrat: L. Michel - R. Slysko, M. Balko; V. Hriniak (toti din Slovacia).

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=237667&data=2008-05-23