< Imprimare >      ZIUA - ALEGERI - sambata, 10 mai 2008

Stiri pe scurt

PNL umbla la buletine

Marian Zlotea, reprezentantul PD-L in BEM, l-a acuzat pe prefectul Capitalei, Catalin Deaconescu, ca a incercat sa determine BEM sa schimbe formatul buletinelor de vot la sectoarele 1 si 3 pentru a favoriza candidatii PNL. Zlotea sustine ca liberalii reiau procedeul folosit pentru europarlamentare cand ministrul de Interne a dispus schimbarea formatului buletinelor pentru ca pe prima pagina era lista candidatilor PD-L. (A.I.)

Aberatii electorale

Candidatul PRM la Primaria Targu Jiu, Matei Nadrag, sustine ca daca va fi ales va organiza pentru pensionarii din oras "mese festive cu participanti prin rotatie" si ca va reduce la jumatate impozitele pentru terenurile si casele varstnicilor care au pensii mici, informeaza Mediafax. Nadreag a promis si desfiintarea serviciului de ridicare a autoturismelor parcate in locuri interzise. Un alt vis al candidatului peremist este anularea penalitatilor percepute celor care nu si-au platit impozitele si taxele. (A.H.)

Filmari de campanie

Ioan Oltean, vicepresedinte al PD-L, sustine ca pesedistii bistriteni ii filmeaza pe participantii la evenimentele electorale organizate de democrat-liberali. "Avem oameni care ne-au marturisit sincer ca le este teama sa participe la actiunile noastre fiindca primarul ar putea sa-i sanctioneze", a spus Oltean. Presedintele PSD Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan a afirmat ca acuzatiile sunt "fantasmagorii ale deputatului Ioan Oltean care isi imagineaza ca este atat de important incat umbla camere de luat vederi dupa ei. (A.I.)

Stan se simte monitorizat

Liderul PSD Dambovita, Ion Stan, a sustinut, joi seara, la Titu, ca politicienii "sunt monitorizati de Basescu si de institutiile statului, obediente acestui om, care inregistreaza convorbiri telefonice, anume acelea la care dansul a facut referire in interventiile pe care le-a avut la RRA", informeaza Mediafax. El a apreciat ca actuala campanie electorala nu a inceput sub auspiciile fair-play-ului si elegantei politice, acuzandu-i pe reprezentantii PDL ca n-au uitat de santaj si nici de calomnie, toate reunite acum sub un cuvant, "care ii este drag sefului de partid Traian Basescu, zoaie". (A.H.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=237100&data=2008-05-10