< Imprimare >      ZIUA - SPORT - luni, 5 mai 2008

Gloria a jucat cu rezervele in Gruia si a pierdut in fata lui CFR-ului

"Ceferita" Bistrita

Modelul folosit de Dacia Mioveni in Ghencea, cand Sorin Cartu a menajat mai multi titulari pentru meciul urmator, a fost preluat si de Gloria lui Sabau si Padureanu. Bistrita a jucat in Gruia cu rezervele si a pierdut fara drept de apel in fata lui CFR, clujenii devenind lideri, macar pentru o zi, in Liga I. Daca Dacia a fost numita "Steluta" de oficialii clujeni dupa meciul din Ghencea, atunci Gloria se poate chema "Ceferita", nume lansat de stelistul Lovin.

Ioan Ovidiu Sabau, antrenorul bistritenilor, nu a dorit sa comenteze prea mult faptul ca la meciul de sambata a lasat pe banca de rezerve mai multi dintre titularii obisnuiti. "Stiu ca unii antipatizeaza aceasta echipa si pe mine, dar eu ma gandesc doar sa-mi fac meseria cat mai corect, cat mai cinstit", a declarat Sabau, care a precizat: "Asa am vrut eu sa fac echipa!". Sabau a mai declarat ca Gloria ar fi putut obtine o remiza daca ar fi fost mai atenta. "Ne-am descurcat destul de bine in prima repriza, dar dupa 10 minute din cea de-a doua am cazut tactic si fizic si era o chestiune de timp pana sa luam gol. Jucatorii au reusit sa intre motivati, am avut cateva lovituri libere nefinalizate si cu mai multa atentie puteam sa luam un punct", a spus Sabau.

Andone, concentrat pe Cupa

Antrenorul clujenilor a inceput sa creada dupa victoria cu Gloria ca CFR poate castiga campionatul, insa a recunoscut ca acest lucru urma sa fie decis si de meciul de aseara, dintre Dinamo si Steaua. "Parea o formalitate sa castigam avand in vedere ca Gloria a facut cinci modificari fata de meciul trecut, dar noi ne-am facut acest meci greu. In repriza a doua a fost in regula echipa, ne-am creat trei ocazii clare, am marcat destul de greu, din pacate la ultima partida pe propriul teren as fi vrut sa le oferim mai mult suporterilor. Am merita sa ramanem pe primul loc si la finalul campionatului", a declarat Andone, care a mentionat ca este posibil sa faca unele schimbari la meciul cu "U" Cluj, de miercuri. "Este posibil sa apara schimbari la meciul de miercuri pentru ca ne dorim foarte mult Cupa Romaniei si as putea odihni unii jucatori. Cupa Romaniei (n.r. - finala CFR - Unirea Urziceni se joaca sambata, la Piatra Neamt) e un trofeu foarte important pentru noi", a afirmat Andone. La randul sau, presedintele executiv al lui CFR Cluj, Iuliu Muresan, a declarat ca partida cu Gloria Bistrita a fost una grea si tensionata. "Aceasta victorie ne da dreptul sa speram in continuare, pentru ca meritam sa castigam titlul", a spus Muresan. (MIG)

GIGI BECALI: "N-A FOST BLAT!"

Finantatorul stelist a declarat ca daca Gloria Bistrita ar fi jucat cu CFR Cluj asa cum a facut-o in partida cu Steaua, altul ar fi fost rezultatul final. "De ce a jucat Gloria cu echipa a doua? E problema lor, fac ce vor, nu comentez ce face Bistrita. Bineinteles ca as fi vrut o echipa mai puternica, dar fac ce vor ei. Daca jucau cum au facut-o cu Steaua, altul era rezultatul, parca acum au fost putin mai obositi. Blaturi nu se mai fac, nici acum nu mi s-a parut blat. Pot sa fie intelegeri din astea, mai baga rezervele, dar de aranjat nu mai aranjeaza nimeni. Ce-o fi fost, nu stiu, dar eu zic ca n-a fost blat", a spus Gigi Becali la Realitatea TV. (MIG)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=236800&data=2008-05-05