< Imprimare >      ZIUA - MAGAZIN - miercuri, 23 aprilie 2008

"El Bulli", cel mai bun

Restaurantul spaniol "El Bulli", al lui Ferran Adria, a fost ales, luni, pentru al treilea an consecutiv, cel mai bun de pe planeta, potrivit unui clasament realizat de publicatia britanica Restaurant Magazine. "El Bulli", situat in apropiere de Rosas, Catalonia (nord-estul Spaniei), s-a situat in fruntea unei liste de 50 de restaurante alese de Restaurant Magazine, Biblia industriei culinare britanice. Restaurantul "The Fat Duck", al maestrului bucatar britanic Heston Bluementhal, situat in Bray, Berkshire, la vest de Londra, a cucerit locul al doilea, fiind urmat in top de restaurantul parizian al maestrului bucatar francez Pierre Gagnaire. Ferran Adria, in varsta de 44 de ani, proprietarul restaurantului "El Bulli", a primit premiul in cadrul unei ceremonii organizate luni seara, la teatrul Freemasons Hall, Covent Garden, Londra. "Impart premiul cu toti maestrii bucatari spanioli si cu cei 70 de angajati ai El Bulli", a spus Adria. In total, sapte restaurante spaniole, opt nord-americane si zece franceze au reaparut in topul celor mai bune 50 de unitati de alimentatie publica din lume. "D.O.M.", din Sao Paulo, Brazilia, aflat pe pozitia a 40-a, este singurul restaurant latino-american care figureaza in topul "templelor" gastronomiei mondiale, realizat de 700 de experti internationali (maestri bucatari, proprietari de restaurante si critici gastronomici). (B.M.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=236480&data=2008-04-23