< Imprimare >      ZIUA - SPORT - vineri, 11 aprilie 2008

"Becali golgeter"

Dupa victoria clara cu Poli Iasi, rapidistii au sustinut ca Steaua merita sa ia titlul, dar nu cu punctele castigate la "masa verde" dupa derby-ul intrerupt

Rapidistilor pare sa le mearga mai bine fara suporteri, fiindca la al doilea meci disputat in astfel de conditii s-au impus din nou de o maniera clara, 3-0 cu Poli Iasi, dupa ce acum doua runde administrasera un 5-1 Ceahlaului. Au fost trei goluri foarte frumoase, dar si un incident intre Pancu, antrenor secund/jucator, si Cesinha, primul fiind aproape sa sara la gatul brazilianului la o faza in care acesta nu a facut asa cum trebuie faza defensiva. Rapidul a profitat si de pasii gresiti facuti de Dinamo si Poli Timisoara si si-a consolidat pozitia a treia in clasament.

La final, jucatorii giulesteni au surprins, declarand ca Steaua merita sa ia titlul. Totusi, ei au adaugat ca acest lucru ar trebui sa se intample fara cele trei puncte castigate la "masa verde", in urma intreruperii in minutul 73 a derby-ului din 20 martie, iar Dani Coman (foto) l-a luat peste picior pe patronul Stelei. "Eu nu cred ca Steaua merita sa fie pe primul loc. Daca castigau in fata noastra, si nu prin birouri unde au castigat, atunci meritau sa fie acolo in fata. Sincer, cred ca pana la urma Dumnezeu va face dreptate, iar noi vom iesi invingatori. Speram sa se faca dreptate, iar comisia sa se gandeasca si la noi, jucatorii, si sa se continue meciul. Stelistii formeaza un grup foarte puternic, au si un jucator care a inscris trei goluri in Giulesti, Gigi Becali, e normal sa te motiveze si sa ai o evolutie mai buna", a comentat portarul giulestean. "Numai Steaua sau Unirea Urziceni merita sa ia titlul, pentru parcursul pe care l-au avut si pentru jocul prestat", a spus si Pancu. La partida a asistat si Fahti Taher, noul patron al Rapidului, care a privit intalnirea de la "oficiala", de langa "minoritarul" George Copos. Taher a facut senzatie la sosirea in Giulesti, intr-un Rolls Royce alb si imens, iar la plecare s-a multumit sa anunte ca nu s-a resemnat cu decizia Comisiei de apel a FRF. In schimb, Copos a vorbit mai mult, atacand mai ales suspendarea terenului decat infrangerea la "masa verde". "E ca si cum o trupa de teatru ar juca fara spectatori in sala, este frustrant. A fost un joc foarte dur al ambelor parti. Cred in continuare ca Rapid are sanse reale sa vina pe locul doi", a spus Copos.

Acesta a comentat si mea culpa facuta de presedintele Traian Basescu, in privinta decorarii timpurii a lui Deaconu: "Presedintele Basescu e un om inteligent si asta s-a vazut cu organizarea Summitului la Bucuresti. E un om inteligent si cred ca a fost o greseala pentru ca a fost o hotarare care a influentat foarte mult si deciziile comisiilor FRF. Practic, a fost o antepronuntare in acest caz". Copos a parat elegant o intrebare despre Gigi Becali: "Lasati-l pe Becali, ca el are locul lui pe cruce". (B.G.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=235939&data=2008-04-11