< Imprimare >      ZIUA - SOCIAL - vineri, 11 aprilie 2008

Stiri pe scurt

Miel de lux

Carnea de miel va fi mai scumpa in acest an, crescatorii estimand preturi intre 15 - 20 de lei pe kilogram, astfel ca multi romani nu vor avea posibilitatea sa-si cumpere de Pasti acest produs de baza. Crescatorii spun ca oferta interna ar trebui sa acopere cererea, dar ca marile lanturi de magazine au inceput deja sa importe carne de miel si sa o vanda cu peste 28 de lei pe kilogram. (L.M.)

Pace la Mittal

Trei din cele patru grupari sindicale de la ArcelorMittal Galati s-au aratat de acord cu ultima oferta de crestere salariala prezentata de conducerea combinatului, propunerea patronatului fiind respinsa doar de sindicatul Solidaritatea, care strange semnaturi pentru declansarea grevei generale. Cele mai importante prevederi din oferta patronatului se refera la o crestere salariala de 9,5%, dar nu mai putin de 100 de lei. "Am fost obligati sa acceptam oferta combinatului pentru ca suntem intr-o situatie incerta", a declarat Adrian Adascalitei, vicepresedintele FSS-Metarom. (C.P.)

Masa pentru marinari

Ministerul Transporturilor doreste majorarea valorii alocatiei zilnice de hrana pentru personalul navigant si auxiliar imbarcat pe nave. Personalul imbarcat pe nave beneficiaza in prezent de alocatie de hrana de 18,50 lei/zi/tura de 12 ore pentru personalul imbarcat si 20 lei/zi pentru scafandri. Potrivit noului proiect, noile valori ale alocatiei de hrana se vor majora la 39,26 lei pentru personalul imbarcat pe nave maritime de transport de marfuri si de calatori si 42,45 de lei pentru scafandri si 35,02 lei pentru personalul navelor pe timpul cat sunt in conservare, pe timpul iernatului in tara. (C.P.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=235914&data=2008-04-11