< Imprimare >      ZIUA - SPORT - joi, 3 aprilie 2008

Rednic la panda

"Puriul" ar trebui sa preia pe Dinamo din vara, dar urmareste cu atentie rezultatele, nefiind exclusa o instalare in acest campionat de teama pierderii locului de UEFA

Numirea lui Mircea Rednic la Dinamo este la fel de aiuritoare ca intregul sezon al "cainilor" pe teren si al sefilor in birouri. Mai intai se anunta clar ca "Puriul" va prelua echipa dupa incheierea campionatului, pentru a pregati sezonul viitor, apoi nu se exclude varianta unei instalari mai devreme. De fapt, dupa ce la primele sale interviuri a anuntat ca in vara va remania complet lotul, Rednic se teme ca jucatorii, mai ales cei cu care s-a certat in vara anului trecut, vor face in asa fel incat Dinamo sa piarda chiar si un loc de Cupa UEFA! Iar el sa vina in campionatul urmator la o echipa care nici macar nu joaca in Europa.

Rednic si-a dat seama intrucatva de penibilul situatiei sale, aceea de a reveni la o echipa pe care a antrenat-o si in primele etape ale acestui campionat, care ar duce la varianta infruntarii Rapidului, pe care a condus-o in meciul tur, castigat in Stefan cel Mare! Sau la un nou meci cu Steaua, dupa "cazul bricheta"! De aceea, el a cerut insistent conducerii dinamoviste ca Talnar sa fie lasat "principal" in aceste ultime etape. Numai ca si-a dat seama ca o parte dintre elevii sai, jucatori importanti la Dinamo, gen Lobont, Danciulescu sau Moti, care nu il vad deloc cu ochi buni si care au mari sanse sa plece in vara, ar putea sa-i saboteze sezonul viitor, prin jocuri proaste care sa-i scoata pe "caini" pe un loc care sa nu permita accesul in Cupa UEFA. De aici si declaratiile contradictorii. Vasile Turcu, actionar la Dinamo, a avertizat inca de marti dupa-amiaza, dupa numirea lui Rednic. "Il avem antrenor pe Talnar pana la vara. Astazi (n.r. marti) am semnat un contract cu Rednic care va fi antrenorul nostru din vara, pe o perioada de doi ani. Asta a fost dorinta lui si decizia noastra. Obiectivul? Liga Campionilor, titlul si Cupa Romaniei! Din punctul meu de vedere e un tip OK. Am pus o conditie: in cazul in care vom avea rezultate negative o sa-l luam de acasa si o sa-l punem pe banca", a spus Turcu. Varianta sa este confirmata si de Jean Vladoiu, cel pe care "Puriul" l-a ales sa-i fie "secund" in noul mandat din "Groapa". "Nu pot sa spun cu certitudine cand voi incepe munca la Dinamo. Normal ar fi ca dupa finalul campionatului, asa cum isi doreste Rednic. Dar, tinand cont ca Dinamo mai are de jucat cu Rapid si cu Steaua, meciuri deosebit de importante, si pentru ca sunt sanse reale sa prindem un loc in Cupa UEFA, s-ar putea sa ne implicam mai devreme. Totul depinde de Rednic. Doar el decide", a spus Vladoiu. Un ultim argument in favoarea ideii ca "Puriul" se teme de un complot al fotbalistilor este acela ca, la sedinta de marti, sustin surse din cadrul clubului, a solicitat sa participe "pe blat" la pregatirea meciului cu Steaua, asta si pentru a se razbuna dupa decizia Comisiei de Disciplina in "cazul bricheta", cand Rapidul a fost sanctionat cu 0-3 la "masa verde".

Bogdan GHEORGHE

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=235508&data=2008-04-03