< Imprimare >      ZIUA - SPORT - luni, 31 martie 2008

Decizie de milioane!

Giulestenii sunt decisi sa ceara despagubiri financiare in instantele civile daca nu-si gasesc dreptatea in cele sportive

Imediat dupa verdictul Comisiei de Disciplina, Giulestiul a luat foc! "Dupa ce s-a intamplat, pot sa spun ca nu cred ca traim in Uniunea Europeana! A avut loc o judecata formala, o judecata aparenta, pentru ca decizia a fost luata inainte de catre conducerea FRF, prin declaratile publice facute. Noi vom continua, vom folosi toate mijloacele legale pentru a ne gasi dreptatea, pentru ca practica internationala este in favoarea Rapidului. Cred in continuare in suprematia legii si vom merge mai departe", a declarat George Copos.

Conform regulamentului, Rapid poate face apel in termen de cinci zile la Comisia de Apel a FRF. Aceasta este formata din Doru Viorel Ursu - presedinte, Ion Cazacu - vicepresedinte, Corneliu Gogoneata, Alexandru Micu, Dan Hrituleac - membri si Claudiu Baboia - secretar. Daca nici dupa decizia Comisiei de Apel nu va fi multumit, clubul din Giulesti se poate adresa ulterior Curtii de Arbitraj pentru Fotbal, instanta alcatuita din Ion Turculeanu - presedinte, Elena Stoian - vicepresedinte, Adrian Milcu, Vasile Dinu, Alexandru Porosnicu, Virgil Dobre, Dragos Chilea, Daniela Mandruta - arbitri si Adrian Stangaciu - secretar. Daca nici aici nu va gasi satisfactie, Rapid poate merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Numai ca regulamentul disciplinar al FRF spune ca "TAS nu va judeca apeluri introduse impotriva deciziilor privind chestiuni de aplicare a regulamentelor sportive, cum sunt legile jocului"!

Despagubiri in civil!

Directorul general al giulestenilor a declarat ca FC Rapid va face apel la decizia Comisiei de Disciplina a FRF si va cere daune importante. "Sunt total nemultumit de aceasta decizie pe care o vom ataca prin apel. Vom merge mai departe si vom ajunge sa cerem daune importante, iar daunele sunt in conformitate cu statutul FRF", a declarat Zotta. Miercuri, inainte de prima sedinta a Comisiei de Disciplina, avocatul clubului, Gheorghe Florea, declarase ca gruparea giulesteana este dispusa sa ii dea in judecata pe membrii comisiei si sa ceara despagubiri de 20 de milioane de euro daca acestia incalca legea si regulamentele! Pe langa club, si fanii rapidisti sunt hotarati sa se adreseze instantelor civile si sa ceara daune de milioane de euro lui Deaconu, "cat si persoanelor care l-au sprijinit si instigat". "Suporterii rapidisti au suferit foarte, foarte, foarte mult de-a lungul timpului si stiu ca sunt hotarati sa se adreseze instantelor civile si sa ceara daune de milioane de euro lui Deaconu, cat si persoanelor care l-au sprijinit si instigat. Noi, ca si club, ne vom consulta cu avocatul Gheorghe Florea si vom vedea daca vom cere despagubuiri, dar asta numai dupa ce vom parcurge toate etapele institutiilor sportive", a declarat Copos. Conform regulamentelor internationale, aplicabile si in Romania, Rapid poate apela la instantele civile doar dupa epuizarea cailor de atac in instantele sportive. In schimb, fanii se pot constitui imediat in parte civila!

FRUSTRARE SI IRONIE

Site-ul oficial al FC Rapid a notat ironic ca, in urma deciziei Comisiei de Disciplina, presedintele FRF, Mircea Sandu, "si-a vazut visul implinit" si "raul din fotbalul romanesc a fost eradicat". Sursa citata scrie ca prin aceasta decizie s-a facut pe plac si presedintelui Traian Basescu. "Dupa noua ore de audieri si deliberari, Comisia de Disciplina a FRF le-a facut pe plac lui Traian Basescu si Mircea Sandu: Rapid a pierdut la masa verde partida cu Steaua! Sfidand orice morala, dar si destule <<capitole>> de la FRF a deschis noi orizonturi in fotbalul romanesc. Ramane de vazut de ce culoare vor fi ele", se arata in comunicatul FC Rapid.

FANII SUNA RETRAGEREA

Suporterii giulesteni au lansat sambata o petitie on-line prin care solicita retragerea echipei din campionat, in semn de protest fata de decizia Comisiei de Disciplina a FRF. Petitia a fost postata pe forumul site-ului "Rapidfans.ro". "Cerem retragerea echipei dintr-un campionat in care se stiu dinainte castigatorii. Consideram ca deciziile luate impotriva echipei noastre nu sunt drepte si ca in dese randuri am fost defavorizati, existand alte cazuri de violenta mai mari decat la acest meci", se arata in scrisoarea fanilor adresata FC Rapid. Printre exemplele enumerate de autorii scrisorii se regasesc cazul Bozovic, agresarea asistentului D. Mudura de catre I. Ganea, intrarea unui suporter avand asupra sa un pistol la meciul Buzau - Iasi, precum si incidentul de la amicalul Steaua - Charleroi, cand un fan stelist a patruns pe teren si a incercat sa-l loveasca pe portarul advers.

Deaconu a ras!

Oficialul rapidist Constantin Zotta s-a declarat dezamagit de atitudinea lui Deaconu la audieri. "Inaintea inceperii sedintei, cand toata lumea era concentrata si constienta de importanta cazului, Deaconu radea cu gura pana la urechi pe holurile ligii. Apoi, la audieri, cand l-am intrebat in baza carui articol a decis oprirea definitiva a meciului, a raspuns uitandu-se catre presedintele comisiei: <<Nu raspund la aceasta intrebare!>>", a declarat Zotta.

Atac la Gigi

Copos a spus ca "prin aceasta decizie abuziva s-a decis categoric locul doi, care asigura participarea in Liga Campionilor, si poate si titlul in acest campionat!". Boss-ul giulestean nu l-a iertat nici pe finantatorul din Ghencea: "Gigi Becali, care s-a declarat om al dreptatii si cel mai mare luptator al neamului, vrea sa castige acum in felul acesta. Daca el vrea sa castige asa, este rusinos! El, luptatorul luminii, sa castige la <<masa verde>>!", a spus Copos.

Pagini realizate de Marius Gherghe

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=235331&data=2008-03-31