< Imprimare >      ZIUA - ANCHETE - sambata, 29 martie 2008

Stiri pe scurt

Ucis de grenada

Un cetatean roman a fost ucis in centrul Zagrebului de explozia unei grenade de mana, in timp ce cauta prin tomberoane deseuri menajere reciclabile. "Langa tomberon se aflau sase grenade de mana si 200 de grame de explozibil TNT, abandonate de un cetatean iresponsabil", a declarat o purtatoare de cuvant a politiei, Aleksandra Ljuba. "Barbatul care a fost ucis a luat una dintre grenade, care a explodat", a adaugat aceasta. Potrivit presei locale, citate de Mediafax, victima este un cetatean roman, Todor Sau. Potrivit unei surse diplomatice romane, acesta avea dubla-cetatenie, croata si romana. (B.C.G.)

Autobuz rasturnat

Patru persoane au fost ranite grav in urma unui accident produs ieri in vestul Ungariei, alte 13 suferind rani minore, dupa ce un autobuz romanesc care transporta elevi de la Grupul Scolar "Dimitrie Leonida", din Petrosani, s-a rasturnat intr-un sant. "Au fost accidentati mai grav directorul adjunct al grupului scolar petrosenean, ghidul turistic, unul dintre cei doi soferi si una dintre eleve, care are o contuzie la clavicula. Cei patru sunt internati in spital, sub supraveghere medicala. Restul persoanelor se afla in afara oricarui pericol, ele suferind doar contuzii usoare", se arata intr-un comunicat al Prefecturii Hunedoara. (B.C.G.)

Imobil expertizat

DNA a dispus efectuarea unei expertize in dosarul in care sunt cercetati fostii ministri Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy prin care sa se stabileasca valoarea de piata a imobilului din Calea Victoriei care face obiectul dosarului "Posta Romana". Aceasta expertiza este unul din pasii prin care procurorii vor sa stabileasca daca exista un prejudiciu in acest dosar. Potrivit NewsIn, procurorii verifica modul in care imobilul din Calea Victoriei, definit ca fiind proprietate publica a statului, a fost constituit de catre Posta Romana ca aport la capitalul social al unei firme private. (A.G.)

Inselaciuni imobiliare

O retea formata din aproximativ 25 de persoane, care se ocupa cu inselaciuni imobiliare si care a produs un prejudiciu de aproximativ 500.000 de euro, a fost anihilata de politistii bucuresteni, zece dintre membrii acesteia fiind retinuti. Gruparea era specializata in comiterea de inselaciuni imobiliare prin folosirea de documente oficiale si sub semnatura privata, falsificate. (B.C.G.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=235280&data=2008-03-29