< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - vineri, 28 martie 2008

Stiri pe scurt

ANI are presedinte

Catalin Macovei a castigat concursul pentru ocuparea functiei de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate. Pana acum acesta a indeplinit functia de vicepresedinte al Agentiei, dar a fost singurul candidat care a trecut, in urma cu zece zile, de proba scrisa a concursului. Ieri i-a fost aprobat planul de management al ANI, Consiliul National de Integritate urmand sa informeze Senatul de decizia luata, precum si de organizarea unui concurs pentru postul de vicepresedinte. (A.I.)

Semnul PIN, interzis

Biroul Electoral Central a respins ieri semnul electoral al candidatului PIN la Primaria Capitalei, Cozmin Gusa, precum si al acestei formatiuni pentru Bucuresti, la propunerea reprezentantilor PC si PNL in BEC. Potrivit acestora semnul lui Gusa reprezinta o "incalcare a ordinii de drept", pentru ca implica propaganda electorala in ziua votarii, Liderul PIN a anuntat ca va contesta decizia, considerand-o ilegala. (R.I.P.)

Duvaz inlocuit in BEC

PSD a decis inlocuirea din Biroul Electoral Central a lui Bogdan Niculescu Duvaz cu Nicolae Vasilescu. Anuntul a fost facut ieri de reprezentantul PD-L din BEC, Cristian Ene. "Nu s-a solicitat o motivatie a acestei schimbari pentru ca legea nu prevede acest lucru", a spus Ene. (C.A.)

PRM Iasi, fara cap

Conducerea filialei PRM Iasi si-a dat ieri in bloc demisia din partid acuzand ingerinte nestatutare ale conducerii centrale in ceea ce priveste numirea prin presiuni a unor noi lideri la carma organizatiei. Potrivit unui comunicat de presa remis redactiei, nu mai putin de 15 peremisti, in frunte cu presedintele filialei Iasi, si-au dat ieri demisia de la carma organizatiei. (R.G.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=235234&data=2008-03-28